Tortul de biscuiti era desertul preferat in copilarie. Astazi am adaptat varianta simpla de acum cativa ani si a iesit acest tort minunat! Nici prea dulce, insiropat indeajuns si cu aroma de capsuni vă va surpinde papilele gustative. Trebuie sa il incercati!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem laptele pe foc pana se incalzeste.
Intre timp amestecam galbenurile cu zaharul si amidonul pana formeaza o pasta omogena. Cand laptele sta sa fiarba luam cu un polonic si punem peste pasta cu galbenusuri si amestecam bine.
Adaugam pasta peste lapte si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute pana se ingroasa crema, amestecand continuu. La final adaugam si esenta de vanilie.
Acoperim recipientul in care se afla crema cu o folie de prospetime direct peste crema pentru a nu forma o crusta la suprafata.
O lasam cel putin o ora sa se mai raceasca si dupa adaugam untul si mixam pana se omogenizeaza crema.
Zdrobim capsunile cu o furculita si le transferam intr-o oala. Adaugam apa si lasam sa fiarba 5 minute.
Oprim focul si adaugam si mierea si omogenizam bine siropul.
Taiem cubulete ciocolata si o punem intr-o oala impreuna cu untul si laptele.
Lasam pe foc pana ce untul si ciocolata s-au topit si avem o glazura omogena.
Intr-o tava (eu am folosit o tava dreptunghiulara de yena) asezam un strat de biscuiti.
Cu ajutorul unei pensule insiropam biscuitii.
Adaugam un strat de crema de vanilie si nivelam foarte bine.
Continuam sa facem straturi si procedam ca mai inainte pana terminam biscuitii si crema. La mine au incaput exact in tava pe care am folosit-o.
Peste ultimul strat punem glazura si putem presara si fulgi de nuca de cocos.
Tortul este gata. Il lasam la frigider cateva ore si poate si servit.
Ingrediente
Indicații
Punem laptele pe foc pana se incalzeste.
Intre timp amestecam galbenurile cu zaharul si amidonul pana formeaza o pasta omogena. Cand laptele sta sa fiarba luam cu un polonic si punem peste pasta cu galbenusuri si amestecam bine.
Adaugam pasta peste lapte si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute pana se ingroasa crema, amestecand continuu. La final adaugam si esenta de vanilie.
Acoperim recipientul in care se afla crema cu o folie de prospetime direct peste crema pentru a nu forma o crusta la suprafata.
O lasam cel putin o ora sa se mai raceasca si dupa adaugam untul si mixam pana se omogenizeaza crema.
Zdrobim capsunile cu o furculita si le transferam intr-o oala. Adaugam apa si lasam sa fiarba 5 minute.
Oprim focul si adaugam si mierea si omogenizam bine siropul.
Taiem cubulete ciocolata si o punem intr-o oala impreuna cu untul si laptele.
Lasam pe foc pana ce untul si ciocolata s-au topit si avem o glazura omogena.
Intr-o tava (eu am folosit o tava dreptunghiulara de yena) asezam un strat de biscuiti.
Cu ajutorul unei pensule insiropam biscuitii.
Adaugam un strat de crema de vanilie si nivelam foarte bine.
Continuam sa facem straturi si procedam ca mai inainte pana terminam biscuitii si crema. La mine au incaput exact in tava pe care am folosit-o.
Peste ultimul strat punem glazura si putem presara si fulgi de nuca de cocos.
Tortul este gata. Il lasam la frigider cateva ore si poate si servit.