O prajitura de mure parfumata cu lamaie sub o prajitura de branza cremoasa si pufoasa.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175°C.
Pentru tort: intr-o craticica, amestecati sucul de la o lamaie impreuna cu laptele; lasati-l deoparte si lasati-l sa se acreasca (facandu-va propriul lapte de unt).
In bolul de la mixer bateti impreuna untul si zaharul pana cand sunt usoare si cremoase. Bateti ouale si coaja pana cand sunt usoare si cremoase. Bateti in „zeama” (amestec de suc de lamaie / lapte). Adaugati faina, praful de copt si sarea, amestecandu-le mai intai deasupra ingredientelor umede, inainte de a le plia pentru a combina aluatul. Se amesteca usor 3/4 din mure.
Pentru amestecul de branza: bateti ingredientele de cheesecake impreuna pana se omogenizeaza si nu contin bucati (aproximativ un minut la viteza mica).
Asamblati tortul: se toarna uniform jumatate din aluatul de tort in forma de tort pregatita in prealabil cu foaie de copt si unsa cu unt. Se toarna 1/3 din amestecul de branza crema peste stratul de tort de mure (nu se invarte prin el). Se toarna restul de aluat de tort peste crema de branza; apoi se toarna amestecul ramas de branza deasupra pentru a acoperi uniform tortul. Presara restul de mure ramase deasupra.
Coaceti in cuptorul preincalzit 65/70 de minute, pana cand centrul este doar setat (va avea o usoara oscilatie). Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca timp de aproximativ o ora. Se acopera cu folie si se lasa la frigider timp de 6 ore sau peste noapte.
Pentru glazura de crema de branza: bateti toate ingredientele de glazura impreuna pana se omogenizeaza. Dupa ce prajitura s-a racit, scoateti-o din tava pe un vas de servit. Se toarna glazura uniform peste partea de sus si se lasa sa stropeasca pe partile laterale ale tortului.
Ingrediente
Indicații
Preincalziti cuptorul la 175°C.
Pentru tort: intr-o craticica, amestecati sucul de la o lamaie impreuna cu laptele; lasati-l deoparte si lasati-l sa se acreasca (facandu-va propriul lapte de unt).
In bolul de la mixer bateti impreuna untul si zaharul pana cand sunt usoare si cremoase. Bateti ouale si coaja pana cand sunt usoare si cremoase. Bateti in „zeama” (amestec de suc de lamaie / lapte). Adaugati faina, praful de copt si sarea, amestecandu-le mai intai deasupra ingredientelor umede, inainte de a le plia pentru a combina aluatul. Se amesteca usor 3/4 din mure.
Pentru amestecul de branza: bateti ingredientele de cheesecake impreuna pana se omogenizeaza si nu contin bucati (aproximativ un minut la viteza mica).
Asamblati tortul: se toarna uniform jumatate din aluatul de tort in forma de tort pregatita in prealabil cu foaie de copt si unsa cu unt. Se toarna 1/3 din amestecul de branza crema peste stratul de tort de mure (nu se invarte prin el). Se toarna restul de aluat de tort peste crema de branza; apoi se toarna amestecul ramas de branza deasupra pentru a acoperi uniform tortul. Presara restul de mure ramase deasupra.
Coaceti in cuptorul preincalzit 65/70 de minute, pana cand centrul este doar setat (va avea o usoara oscilatie). Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca timp de aproximativ o ora. Se acopera cu folie si se lasa la frigider timp de 6 ore sau peste noapte.
Pentru glazura de crema de branza: bateti toate ingredientele de glazura impreuna pana se omogenizeaza. Dupa ce prajitura s-a racit, scoateti-o din tava pe un vas de servit. Se toarna glazura uniform peste partea de sus si se lasa sa stropeasca pe partile laterale ale tortului.