fbpx

Tort de catifea roșie

AutorKristina
DificultateIntermediar

Această prăjitură de catifea roșie sau „red velvet” este un dulce clasic american foarte cunoscut. Deși este de ciocolată, își datorează numele faptului că printre ingrediente se află și sfeclă. Aceasta dă blatului culoarea și aspectul de catifea roșie. Leguma nu schimbă cu nimic gustul de cacao, desertul încântându-i chiar și pe fanii prăjiturii cu ciocolată.

ShareSalvează
Produce8 PorțiiTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră 10 mins

Ingrediente:

Pentru 8 persoane
 350 g de sfeclă fiartă
 225 g de ciocolată
 100 g de unt semisărat
 180 g de făină
 ½ plic de praf de copt
 180 g zahăr
 4 ouă
 75 g de pudră de migdale
 colorant roșu(facultativ)
Pentru glazură
 100 g de unt dulce, la temperatura camerei
 225 g de zahăr pudră extrafin
 225 g de brânză de vaci (Tip ST Môret®)
 120 g de mascarpone

Mod de preparare:

1

Încălziți cuptorul la 180˚C. Mixați sfecla pentru a o face piure. Topiți ciocolata și untul în bain-marie. Amestecați făina, praful de copt, zahărul și ouăle într-un bol mare. Adăugați ciocolata și untul topite, apoi piureul de sfeclă și, la sfârșit, încorporați pudra de migdale. Puteți adăuga câteva picături de colorant roșu, ca să accentuați culoarea sfeclei.

2

Turnați aluatul în trei forme cu diametrul de 15 cm, băgați la cuptor și lăsați la copt circa 40 de minute. Când s-au copt, scoateți blaturile din cuptor și, înainte de a le scoate din forme, lăsați-le să se răcească.

3

Preparați glazura. Frecați untul și zahărul pudră extrafin până ce obțineți un amestec omogen. Adăugați brânza de vaci și mascarpone și amestecați bine. Dacă preparatul obținut este prea lichid, puneți-l în frigider 30 de minute.

4

Întindeți 2 linguri de glazură pe unul din blaturi, acoperiți cu al doilea, puneți și pe acesta 2 linguri de glazură și acoperiți-l cu ultimul blat. La sfârșit glazurați toată suprafața tortului cu restul de glazură.

Ingrediente

Pentru 8 persoane
 350 g de sfeclă fiartă
 225 g de ciocolată
 100 g de unt semisărat
 180 g de făină
 ½ plic de praf de copt
 180 g zahăr
 4 ouă
 75 g de pudră de migdale
 colorant roșu(facultativ)
Pentru glazură
 100 g de unt dulce, la temperatura camerei
 225 g de zahăr pudră extrafin
 225 g de brânză de vaci (Tip ST Môret®)
 120 g de mascarpone

Direcții

1

Încălziți cuptorul la 180˚C. Mixați sfecla pentru a o face piure. Topiți ciocolata și untul în bain-marie. Amestecați făina, praful de copt, zahărul și ouăle într-un bol mare. Adăugați ciocolata și untul topite, apoi piureul de sfeclă și, la sfârșit, încorporați pudra de migdale. Puteți adăuga câteva picături de colorant roșu, ca să accentuați culoarea sfeclei.

2

Turnați aluatul în trei forme cu diametrul de 15 cm, băgați la cuptor și lăsați la copt circa 40 de minute. Când s-au copt, scoateți blaturile din cuptor și, înainte de a le scoate din forme, lăsați-le să se răcească.

3

Preparați glazura. Frecați untul și zahărul pudră extrafin până ce obțineți un amestec omogen. Adăugați brânza de vaci și mascarpone și amestecați bine. Dacă preparatul obținut este prea lichid, puneți-l în frigider 30 de minute.

4

Întindeți 2 linguri de glazură pe unul din blaturi, acoperiți cu al doilea, puneți și pe acesta 2 linguri de glazură și acoperiți-l cu ultimul blat. La sfârșit glazurați toată suprafața tortului cu restul de glazură.

Tort de catifea roșie