Tort de ciocolată

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

Tortul de ciocolată pare o prăjitură complicată, la care se încumetă mai degrabă gospodinele cu experiență, în realitate lucrurile stau altfel. Cu puțină răbdare și ingredientele potrivite, rezultatul va fi, cu siguranță, delicios.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

Pentru blat
 250 gr făină
 120 gr cacao
 un plic praf de copt
 ¼ tsp sare
 170 gr unt
 200 gr zahăr
 3 ouă
 2 esență de vanilie
 360 ml lapte bătut
Pentru cremă
 100 gr cacao
 80 ml apă clocotită
 225 gr unt
 2 zahăr
 340 gr ciocolată amăruie

Mod de preparare:

1

Pentru blat se amestecă făina, cacaua, praful de copt și sarea. La mixerul cu viteza mică se combină untul cu zahărul și esența de vanilie pentru a obține o cremă spumoasă. Se reduce viteza și se pune câte un ou, amestecând după fiecare.

2

Se toarnă amestecul de făină alternativ cu laptele bătut, începând și terminând cu făina. Se repartizează aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie. Se coace și apoi se scoate, se lasă la răcit și se taie în patru foi.

3

Pentru cremă, se topește ciocolata, se amestecă apoi cacaua și apa clocotită, iar untul și zahărul se mixează 5 minute. Se adaugă ciocolata topită, apoi amestecul de apă și cacao și se mixează foarte bine. Se dă la frigider până la folosire.

4

Se așează blaturile cu cremă între ele. Se îmbracă tortul cu restul cremei rămase și se dă la rece pentru 3 ore.

Ingrediente

Pentru blat
 250 gr făină
 120 gr cacao
 un plic praf de copt
 ¼ tsp sare
 170 gr unt
 200 gr zahăr
 3 ouă
 2 esență de vanilie
 360 ml lapte bătut
Pentru cremă
 100 gr cacao
 80 ml apă clocotită
 225 gr unt
 2 zahăr
 340 gr ciocolată amăruie

Indicații

1

Pentru blat se amestecă făina, cacaua, praful de copt și sarea. La mixerul cu viteza mică se combină untul cu zahărul și esența de vanilie pentru a obține o cremă spumoasă. Se reduce viteza și se pune câte un ou, amestecând după fiecare.

2

Se toarnă amestecul de făină alternativ cu laptele bătut, începând și terminând cu făina. Se repartizează aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie. Se coace și apoi se scoate, se lasă la răcit și se taie în patru foi.

3

Pentru cremă, se topește ciocolata, se amestecă apoi cacaua și apa clocotită, iar untul și zahărul se mixează 5 minute. Se adaugă ciocolata topită, apoi amestecul de apă și cacao și se mixează foarte bine. Se dă la frigider până la folosire.

4

Se așează blaturile cu cremă între ele. Se îmbracă tortul cu restul cremei rămase și se dă la rece pentru 3 ore.

Note

Tort de ciocolată