fbpx

Tort de ciocolată cu crema de frisca si visine

Autorstefid
DificultateÎncepător

Tort usor cu glazura de ciocolata neagra, blat de cacao, crema de frisca si mascarpone, însiropat cu complot de visine si cu visine din complot.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp Total1 oră

Ingrediente:

 6 oua
 200 g zahar
 200 g faina
 3 ulei
 3 cacao
 1 baton mascarpone
 200 ml frisca lichida
 1 tableta ciocolata alba
 1 tableta ciocolata neagra

Mod de preparare:

1

Cele 6 oua întregi se bat cu zahărul, intr-un bol, folosind mixerul. Se adauga treptat cele 3 linguri de uleiul, faina si cele 3 linguri de cacao. Se amesteca pana cand se omogenizeaza compozitia si se baga blatul la cuptor intr-o forma rotunda, pana trece testul scobitorii.

2

Cutia de frisca lichida (200ml) se topeste cu ciocolata alba intr-o cratita pe aragaz la foc mic, folosind telul. Cand compozitia s-a omogenizat, o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care se pune la frigider. După doua ore se amesteca cu mascarponele cu un mixer pana se obține o crema pufoasa.

3

Se taie blatul, se insiropeaza cu complot de visine după care se intinde crema in care se asaza visinele fara samburi. Stratul de deasupra, ultimul, se unge cu un strat subtire de crema de frisca si se pune peste glezura de ciocolata. Pentru glazura se topeste 100 g ciocolata neagra cu 100 ml frisca lichida intr-o cratiță, pe aragaz la foc mic, utilizând telul.

Ingrediente

 6 oua
 200 g zahar
 200 g faina
 3 ulei
 3 cacao
 1 baton mascarpone
 200 ml frisca lichida
 1 tableta ciocolata alba
 1 tableta ciocolata neagra

Direcții

1

Cele 6 oua întregi se bat cu zahărul, intr-un bol, folosind mixerul. Se adauga treptat cele 3 linguri de uleiul, faina si cele 3 linguri de cacao. Se amesteca pana cand se omogenizeaza compozitia si se baga blatul la cuptor intr-o forma rotunda, pana trece testul scobitorii.

2

Cutia de frisca lichida (200ml) se topeste cu ciocolata alba intr-o cratita pe aragaz la foc mic, folosind telul. Cand compozitia s-a omogenizat, o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care se pune la frigider. După doua ore se amesteca cu mascarponele cu un mixer pana se obține o crema pufoasa.

3

Se taie blatul, se insiropeaza cu complot de visine după care se intinde crema in care se asaza visinele fara samburi. Stratul de deasupra, ultimul, se unge cu un strat subtire de crema de frisca si se pune peste glezura de ciocolata. Pentru glazura se topeste 100 g ciocolata neagra cu 100 ml frisca lichida intr-o cratiță, pe aragaz la foc mic, utilizând telul.

Tort de ciocolată cu crema de frisca si visine