Tort de ciocolată, cu frișcă și căpșuni

AutorAncutsa Cuisine
DificultateIntermediar

Am încercat o rețetă de tort fără făină, pentru că mi s-a părut interesant și nu mai încercasem așa ceva până acum. Îi mulțumesc Andreei Grecu pentru rețetă. Eu am redus cantitățile pentru că am vrut un tort mai mic. Pentru a da o notă personală, am tras căpșunile în ciocolată și am adăugat flori de frișcă în două culori. Sper să vă placă.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

Blat :
 100 gr ciocolată amaruie
 4 ouă
 100 gr unt
 100 gr zahăr
 1 tbsp cafea instant
 20 gr cacao
Decor :
 130 ml frișcă lichidă
 1 tbsp suc de sfeclă roșie
 200 gr căpșuni
 50 gr ciocolată amaruie
 20 gr ciocolată albă
 floricele
 Bucățele de ciocolată
 Frunze de mentă

Mod de preparare:

Blatul :
1

Se pun la topit, pe baie de aburi, ciocolata mărunțită împreună cu untul rece tăiat cuburi. Se amestecă până se omogenizează frumos și se dă deoparte. Se adaugă și cafeaua, se amestecă și se lasă la răcit.

2

Între timp, se bat albușurile spumă cu un praf de sare și se dau deoparte.

3

Separat, se bat gălbenușurile cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă cacaua cernută și amestecul de ciocolată pregătit mai devreme, amestecând tot cu mixerul. Apoi se încorporează treptat spuma de albușuri, amestecând ușor, pentru a păstra compoziția aerată.

4

Se toarnă compoziția într-o formă rotundă pentru tort (de 18 cm diametru), pregătită cu foaie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit 35-40 de minute, la foc mic.
Când este gata, se scoate cu grijă din formă, pe un grătar de răcire și se lasă la răcit.

Montare si decor :
5

Se bate frișca lichidă până devine cremoasă, apoi jumătate din ea se amestecă ușor cu o linguriță, cu sucul de sfeclă roșie, pentru un roz frumos.

6

Se spală căpșunile și se usucă pe un șervet de hârtie.

7

Se topesc cele două feluri de ciocolată, pe baie de aburi, apoi se trec căpșunile prin ciocolata amăruie, se lasă un pic la zvântat, apoi se picură peste ele linii de ciocolată albă. Se dau la frigider, să se închege, aproximativ 10 minute.

8

Se umple un poș cu frișca albă alternând cu cea roz și se decorează tortul cu flori de frișcă, căpșunile trase în ciocolată, floricele, bucățele de ciocolată, frunze de mentă.

Sfat :
9

Eu am folosit oua marime S si ciocolata Heidi 75% cacao.

Ingrediente

Blat :
 100 gr ciocolată amaruie
 4 ouă
 100 gr unt
 100 gr zahăr
 1 tbsp cafea instant
 20 gr cacao
Decor :
 130 ml frișcă lichidă
 1 tbsp suc de sfeclă roșie
 200 gr căpșuni
 50 gr ciocolată amaruie
 20 gr ciocolată albă
 floricele
 Bucățele de ciocolată
 Frunze de mentă

Indicații

Blatul :
1

Se pun la topit, pe baie de aburi, ciocolata mărunțită împreună cu untul rece tăiat cuburi. Se amestecă până se omogenizează frumos și se dă deoparte. Se adaugă și cafeaua, se amestecă și se lasă la răcit.

2

Între timp, se bat albușurile spumă cu un praf de sare și se dau deoparte.

3

Separat, se bat gălbenușurile cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă cacaua cernută și amestecul de ciocolată pregătit mai devreme, amestecând tot cu mixerul. Apoi se încorporează treptat spuma de albușuri, amestecând ușor, pentru a păstra compoziția aerată.

4

Se toarnă compoziția într-o formă rotundă pentru tort (de 18 cm diametru), pregătită cu foaie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit 35-40 de minute, la foc mic.
Când este gata, se scoate cu grijă din formă, pe un grătar de răcire și se lasă la răcit.

Montare si decor :
5

Se bate frișca lichidă până devine cremoasă, apoi jumătate din ea se amestecă ușor cu o linguriță, cu sucul de sfeclă roșie, pentru un roz frumos.

6

Se spală căpșunile și se usucă pe un șervet de hârtie.

7

Se topesc cele două feluri de ciocolată, pe baie de aburi, apoi se trec căpșunile prin ciocolata amăruie, se lasă un pic la zvântat, apoi se picură peste ele linii de ciocolată albă. Se dau la frigider, să se închege, aproximativ 10 minute.

8

Se umple un poș cu frișca albă alternând cu cea roz și se decorează tortul cu flori de frișcă, căpșunile trase în ciocolată, floricele, bucățele de ciocolată, frunze de mentă.

Sfat :
9

Eu am folosit oua marime S si ciocolata Heidi 75% cacao.

Tort de ciocolată, cu frișcă și căpșuni