Un tort dulce-acrisor, o combinatie perfecta!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la 180°C.
Topim ciocolata impreuna cu untul la bain-marie.
Batem ouale cu un praf de zahar. Adaugam teptat zaharul si amestecam pana cand se omogenizeaza. Turnam putin cate putin din ciocolata topita si amestecam pana cand se incorporeaza. Adaugam ingredientele uscate: faina, pudra de cacao si praful de copt. La final, adaugam zmeura congelata
Ungem tava cu unt si transferam compozitia. Coacem blatul aproximativ 45/50 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca complet.
Cat timp se raceste, ne ocupam de crema. Mixam crema de branza pana cand aceasta se intareste, adaugand treptat zaharul. La final, incorporam cu grija mascarpone.
Dupa ce se raceste blatul, putem sa asamblam tortul: taiem blatul pe orizontala. Vom avea: blat, crema, blat, crema si imbracam si marginile tortului cu crema.
Ingrediente
Indicații
Preincalzim cuptorul la 180°C.
Topim ciocolata impreuna cu untul la bain-marie.
Batem ouale cu un praf de zahar. Adaugam teptat zaharul si amestecam pana cand se omogenizeaza. Turnam putin cate putin din ciocolata topita si amestecam pana cand se incorporeaza. Adaugam ingredientele uscate: faina, pudra de cacao si praful de copt. La final, adaugam zmeura congelata
Ungem tava cu unt si transferam compozitia. Coacem blatul aproximativ 45/50 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca complet.
Cat timp se raceste, ne ocupam de crema. Mixam crema de branza pana cand aceasta se intareste, adaugand treptat zaharul. La final, incorporam cu grija mascarpone.
Dupa ce se raceste blatul, putem sa asamblam tortul: taiem blatul pe orizontala. Vom avea: blat, crema, blat, crema si imbracam si marginile tortului cu crema.