fbpx

Tort de ciocolata cu zmeura si crema de mascarpone

AutorSoare Elena
DificultateAvansat

Un tort dulce-acrisor, o combinatie perfecta!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire1 oră 5 minsTimp Total1 oră 25 mins

Ingrediente:

Blat
 4 oua
 250 g zahar
 230 g ciocolata neagra
 170 g unt
 2 cacao
 5 g praf de copt
 300 g zmeura congelata
 225 g faina
Crema de branza
 250 g crema de branza
 250 g branza Mascarpone
 3 zahar pudra

Mod de preparare:

1

Preincalzim cuptorul la 180°C.

2

Topim ciocolata impreuna cu untul la bain-marie.

3

Batem ouale cu un praf de zahar. Adaugam teptat zaharul si amestecam pana cand se omogenizeaza. Turnam putin cate putin din ciocolata topita si amestecam pana cand se incorporeaza. Adaugam ingredientele uscate: faina, pudra de cacao si praful de copt. La final, adaugam zmeura congelata

4

Ungem tava cu unt si transferam compozitia. Coacem blatul aproximativ 45/50 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca complet.

5

Cat timp se raceste, ne ocupam de crema. Mixam crema de branza pana cand aceasta se intareste, adaugand treptat zaharul. La final, incorporam cu grija mascarpone.

6

Dupa ce se raceste blatul, putem sa asamblam tortul: taiem blatul pe orizontala. Vom avea: blat, crema, blat, crema si imbracam si marginile tortului cu crema.

Ingrediente

Blat
 4 oua
 250 g zahar
 230 g ciocolata neagra
 170 g unt
 2 cacao
 5 g praf de copt
 300 g zmeura congelata
 225 g faina
Crema de branza
 250 g crema de branza
 250 g branza Mascarpone
 3 zahar pudra

Direcții

1

Preincalzim cuptorul la 180°C.

2

Topim ciocolata impreuna cu untul la bain-marie.

3

Batem ouale cu un praf de zahar. Adaugam teptat zaharul si amestecam pana cand se omogenizeaza. Turnam putin cate putin din ciocolata topita si amestecam pana cand se incorporeaza. Adaugam ingredientele uscate: faina, pudra de cacao si praful de copt. La final, adaugam zmeura congelata

4

Ungem tava cu unt si transferam compozitia. Coacem blatul aproximativ 45/50 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca complet.

5

Cat timp se raceste, ne ocupam de crema. Mixam crema de branza pana cand aceasta se intareste, adaugand treptat zaharul. La final, incorporam cu grija mascarpone.

6

Dupa ce se raceste blatul, putem sa asamblam tortul: taiem blatul pe orizontala. Vom avea: blat, crema, blat, crema si imbracam si marginile tortului cu crema.

Tort de ciocolata cu zmeura si crema de mascarpone