Tort de ciocolata cu zmeura si crema de mascarpone

AutorSoare Elena
DificultateAvansat

Un tort dulce-acrisor, o combinatie perfecta!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 5 minuteTimp total1 oră 25 minute

Ingrediente:

Blat
 4 oua
 250 gr zahar
 230 gr ciocolata neagra
 170 gr unt
 2 cacao
 5 gr praf de copt
 300 gr zmeura congelata
 225 gr faina
Crema de branza
 250 gr crema de branza
 250 gr branza Mascarpone
 3 zahar pudra

Mod de preparare:

1

Preincalzim cuptorul la 180°C.

2

Topim ciocolata impreuna cu untul la bain-marie.

3

Batem ouale cu un praf de zahar. Adaugam teptat zaharul si amestecam pana cand se omogenizeaza. Turnam putin cate putin din ciocolata topita si amestecam pana cand se incorporeaza. Adaugam ingredientele uscate: faina, pudra de cacao si praful de copt. La final, adaugam zmeura congelata

4

Ungem tava cu unt si transferam compozitia. Coacem blatul aproximativ 45/50 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca complet.

5

Cat timp se raceste, ne ocupam de crema. Mixam crema de branza pana cand aceasta se intareste, adaugand treptat zaharul. La final, incorporam cu grija mascarpone.

6

Dupa ce se raceste blatul, putem sa asamblam tortul: taiem blatul pe orizontala. Vom avea: blat, crema, blat, crema si imbracam si marginile tortului cu crema.

Ingrediente

Blat
 4 oua
 250 gr zahar
 230 gr ciocolata neagra
 170 gr unt
 2 cacao
 5 gr praf de copt
 300 gr zmeura congelata
 225 gr faina
Crema de branza
 250 gr crema de branza
 250 gr branza Mascarpone
 3 zahar pudra

Indicații

1

Preincalzim cuptorul la 180°C.

2

Topim ciocolata impreuna cu untul la bain-marie.

3

Batem ouale cu un praf de zahar. Adaugam teptat zaharul si amestecam pana cand se omogenizeaza. Turnam putin cate putin din ciocolata topita si amestecam pana cand se incorporeaza. Adaugam ingredientele uscate: faina, pudra de cacao si praful de copt. La final, adaugam zmeura congelata

4

Ungem tava cu unt si transferam compozitia. Coacem blatul aproximativ 45/50 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca complet.

5

Cat timp se raceste, ne ocupam de crema. Mixam crema de branza pana cand aceasta se intareste, adaugand treptat zaharul. La final, incorporam cu grija mascarpone.

6

Dupa ce se raceste blatul, putem sa asamblam tortul: taiem blatul pe orizontala. Vom avea: blat, crema, blat, crema si imbracam si marginile tortului cu crema.

Tort de ciocolata cu zmeura si crema de mascarpone