Nu aveti nevoie de prea multe cunostinte in bucatarie pentru a prepara acest tort delicios potrivit oricarei ocazii. Cu gust intens de ciocolata dar nu foarte dulce, desi asta depinde de cat zahar adaugati in el. Eu l-am decorat cu mascarpone si capsuni proaspete, dar poate fi servit alaturi de o cupa de inghetata si fructe proaspete.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pune pe foc o oala cu apa la fiert pe foc mic si deasupra un bol metalic sau termorezistent in care adaugam ciocolata si untul taiate cuburi. Amestecam din cand in cand pana se topesc, adaugam cafeaua instant si omogenizam, dupa care lasam compozitia la racit.
Separam albusurile de galbenusuri in doua boluri individuale.
Galbenusurile le frecam cu zaharul cu ajutorul unui mixer sau tel, pana se transforma intr-o crema spumoasa dupa care adaugam si incorporam cele doua linguri de cacao.
Albusurile le batem spuma ca pentru bezele cu un mixer timp de vreo 5 minute.
Peste crema de galbenusuri turnam compozitia de unt si ciocolata, omogenizam treptat, dupa care se agauga spuma de albusuri si se incorporeaza cu o spatula folosind miscari de jos in sus.
Punem hartie de copt intr-o tava de 20 cm diametru sau o ungem cu ulei sau unt si o tapetam cu faina, turnam compozitia si o coacem in cuptorul preincalzit la 170-180˚C timp de 40-45 de minute.
Eu am decorat cu crema de mascarpone neindulcita dar inmiresmata cu apa de flori de portocal, capsuni proaspete si putin fistic macinat, dar aici e la libera alegere sau dupa propria imaginatie.
Ingrediente
Indicații
Se pune pe foc o oala cu apa la fiert pe foc mic si deasupra un bol metalic sau termorezistent in care adaugam ciocolata si untul taiate cuburi. Amestecam din cand in cand pana se topesc, adaugam cafeaua instant si omogenizam, dupa care lasam compozitia la racit.
Separam albusurile de galbenusuri in doua boluri individuale.
Galbenusurile le frecam cu zaharul cu ajutorul unui mixer sau tel, pana se transforma intr-o crema spumoasa dupa care adaugam si incorporam cele doua linguri de cacao.
Albusurile le batem spuma ca pentru bezele cu un mixer timp de vreo 5 minute.
Peste crema de galbenusuri turnam compozitia de unt si ciocolata, omogenizam treptat, dupa care se agauga spuma de albusuri si se incorporeaza cu o spatula folosind miscari de jos in sus.
Punem hartie de copt intr-o tava de 20 cm diametru sau o ungem cu ulei sau unt si o tapetam cu faina, turnam compozitia si o coacem in cuptorul preincalzit la 170-180˚C timp de 40-45 de minute.
Eu am decorat cu crema de mascarpone neindulcita dar inmiresmata cu apa de flori de portocal, capsuni proaspete si putin fistic macinat, dar aici e la libera alegere sau dupa propria imaginatie.