Clatite cu brânza reinterpretat
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator, pune faina si amestec-o cu varful de sare. Sparge ouale in mijlocul fainii si toarna aproximativ 50ml de lapte si lingura de ulei. Incepe sa amesteci din centru, incorporand incet faina in oua, lapte si ulei. Mixeaza pana ce obtii o pasta groasa (mai adauga putin lapte daca e prea greu de amestecat)
Toarna o parte din lapte pentru a subtia aluatul. In timp ce amesteci, adauga restul lapteului turnand incontinuu. La final vei obtine o compozitie subtire.
Într-un bol se amestecă brânza proaspătă cu oul, stafidele, zahărul şi esenţele. Amestecul obţinut va fi folosit la umplerea clătitelor. Pentru a avea un gust mai parfumat, puteţi adăuga coajă de lămâie sau portocală rasă.
Mixaţi smântâna cu zahărul şi nu uitaţi de plusul de gust: esenţa de vanilie.
Intr-o forma de tort se aseară câte o clătită apoi brânza , iar clatite , iar brânza. Apoi se toarnă peste clatite . Se da la cuptor 30 minute pana se rumeneste.
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol incapator, pune faina si amestec-o cu varful de sare. Sparge ouale in mijlocul fainii si toarna aproximativ 50ml de lapte si lingura de ulei. Incepe sa amesteci din centru, incorporand incet faina in oua, lapte si ulei. Mixeaza pana ce obtii o pasta groasa (mai adauga putin lapte daca e prea greu de amestecat)
Toarna o parte din lapte pentru a subtia aluatul. In timp ce amesteci, adauga restul lapteului turnand incontinuu. La final vei obtine o compozitie subtire.
Într-un bol se amestecă brânza proaspătă cu oul, stafidele, zahărul şi esenţele. Amestecul obţinut va fi folosit la umplerea clătitelor. Pentru a avea un gust mai parfumat, puteţi adăuga coajă de lămâie sau portocală rasă.
Mixaţi smântâna cu zahărul şi nu uitaţi de plusul de gust: esenţa de vanilie.
Intr-o forma de tort se aseară câte o clătită apoi brânza , iar clatite , iar brânza. Apoi se toarnă peste clatite . Se da la cuptor 30 minute pana se rumeneste.