Dacă ai dexteritate în pregătirea clătitelor, rețeta asta e un succes garantat. În plus, îmbini cu ușurință două preparate ( clătite și tort ) și obții un deliciu aparte, foarte potrivit pentru petreceri.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru clătite, se amestecă ingredientele până se obține un aluat omogen. Din acestea se coc clătite cât mai subțiri posibil.
Pentru cremă, se pun pe foc laptele și smântâna fără a le fierbe, în timp ce ouăle se bat cu zahărul. Din amestecul de lapte se ia puțin și se toarnă peste ouă și apoi totul se toarnă în oală. Se lasă la foc mic fără a fierbe.
Ciocolata se rupe bucăți și se topește la bain-marie și apoi se amestecă în cremă. Se lasă apoi la răcit.
Pe un platou se așează straturi-straturi de clătite și cremă. Se acoperă cu o folie de plastic și se așează deasupra un suport greu. Se lasă așa pentru 12 ore. Apoi se servește tortul presărat cu zahăr pudră.
În cazul în care crema are cocoloașe, aceasta se poate repara prin mixare la viteză mică.
Tortul se poate servi și cu un sos de fructe sau cu o cupă de înghețată.
Ingrediente
Indicații
Pentru clătite, se amestecă ingredientele până se obține un aluat omogen. Din acestea se coc clătite cât mai subțiri posibil.
Pentru cremă, se pun pe foc laptele și smântâna fără a le fierbe, în timp ce ouăle se bat cu zahărul. Din amestecul de lapte se ia puțin și se toarnă peste ouă și apoi totul se toarnă în oală. Se lasă la foc mic fără a fierbe.
Ciocolata se rupe bucăți și se topește la bain-marie și apoi se amestecă în cremă. Se lasă apoi la răcit.
Pe un platou se așează straturi-straturi de clătite și cremă. Se acoperă cu o folie de plastic și se așează deasupra un suport greu. Se lasă așa pentru 12 ore. Apoi se servește tortul presărat cu zahăr pudră.
În cazul în care crema are cocoloașe, aceasta se poate repara prin mixare la viteză mică.
Tortul se poate servi și cu un sos de fructe sau cu o cupă de înghețată.