Tort de clatite cu crema de ciocolata

AutorBMartta
DificultateÎncepător

Desert rapid si delicios

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total1 oră

Ingrediente:

 200 gr Faina
 4 Oua
 600 ml Lapte
 2 Ulei
Crema de ciocolata
 200 gr Ciocolata
 200 gr Frisca lichida

Mod de preparare:

1

Intr-un bol incapator, pune faina si amestec-o cu varful de sare. Sparge ouale in mijlocul fainii si toarna aproximativ 50ml de lapte si lingura de ulei. Incepe sa amesteci din centru, incorporand incet faina in oua, lapte si ulei. Mixeaza pana ce obtii o pasta groasa (mai adauga putin lapte daca e prea greu de amestecat).

2

Toarna o parte din lapte pentru a subtia aluatul. In timp ce amesteci, adauga restul lapteului turnand incontinuu. La final vei obtine o compozitie subtire.

3

Se coc clătitele.

4

Se topește ciocolata în frisca lichida pana se obținem o crema pufoasa.

5

Se montează câte o clătită apoi se pune crema si tot așa pana se termina clătitele si crema. Se poate orna cu fructe sau bezele.

Ingrediente

 200 gr Faina
 4 Oua
 600 ml Lapte
 2 Ulei
Crema de ciocolata
 200 gr Ciocolata
 200 gr Frisca lichida

Indicații

1

Intr-un bol incapator, pune faina si amestec-o cu varful de sare. Sparge ouale in mijlocul fainii si toarna aproximativ 50ml de lapte si lingura de ulei. Incepe sa amesteci din centru, incorporand incet faina in oua, lapte si ulei. Mixeaza pana ce obtii o pasta groasa (mai adauga putin lapte daca e prea greu de amestecat).

2

Toarna o parte din lapte pentru a subtia aluatul. In timp ce amesteci, adauga restul lapteului turnand incontinuu. La final vei obtine o compozitie subtire.

3

Se coc clătitele.

4

Se topește ciocolata în frisca lichida pana se obținem o crema pufoasa.

5

Se montează câte o clătită apoi se pune crema si tot așa pana se termina clătitele si crema. Se poate orna cu fructe sau bezele.

Note

Tort de clatite cu crema de ciocolata