Tort de mere cu zahar ars.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curatam merele de coajă și scoate samburii. Punem stafidele in interior si pregatim tava rotundă cu zahărul 4,5 linguri si lăsăm la topit. Apoi adăugăm merele si le băgăm 10 minute la cuptor. In acest timp pregătim pandispanul.
Separăm albumul de gablenus. Batem albusurile spuma si zahărul, frecam separat galbenusurile cu uleiul.
Apoi incorporam galbenusurile peste albusuri si adaugam praful de copt, faina si amestecam totul cu o spatula.
Scoatem merele din cuptor si adaugam compoziția peste ele. Le băgăm la cuptor până se coc 20-30 minute, pana facem testul cu scobitoarea.
La sfarsit lăsăm să se răcească bine, il insiropam cu zeama de complot sau apa cu zahar si putem sa il ornam cu frisca.
Ingrediente
Indicații
Curatam merele de coajă și scoate samburii. Punem stafidele in interior si pregatim tava rotundă cu zahărul 4,5 linguri si lăsăm la topit. Apoi adăugăm merele si le băgăm 10 minute la cuptor. In acest timp pregătim pandispanul.
Separăm albumul de gablenus. Batem albusurile spuma si zahărul, frecam separat galbenusurile cu uleiul.
Apoi incorporam galbenusurile peste albusuri si adaugam praful de copt, faina si amestecam totul cu o spatula.
Scoatem merele din cuptor si adaugam compoziția peste ele. Le băgăm la cuptor până se coc 20-30 minute, pana facem testul cu scobitoarea.
La sfarsit lăsăm să se răcească bine, il insiropam cu zeama de complot sau apa cu zahar si putem sa il ornam cu frisca.