Tort racoritor perfect pentru orice aniversare!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Topește cele 10 linguri de zahar într-o cratiță, pune compoziția într-un vas de yena sau de ceramică rotește de jur împrejur pana se tapetează pereții acestuia și îl lasam la răcit.
Topește untul și pune merele tăiate cubulețe. Lasa-le la foc mic, câteva minute, apoi răstoarnă-le în vas.
Mixează ouăle cu 120g zahar, adaugă laptele și amesteca în continuare pana ce obții o compoziție omogena. Toarn-o peste mere. Baga vasul la cuptor 40 minute la 180°C.
Pentru blat, mixează cele 4 albușuri cu 40 g zahar, apoi adaugă cele 4 gălbenușuri. Pune faina și cacaua, amesteca pana la omogenizare. Toarnă compoziția peste mere, în vasul de yena și lasa încă 40 minute la 180 °C.
Când este e gata, lasă tortul la răcit 2 ore, apoi răstoarnă-l pe un platou.
Ingrediente
Indicații
Topește cele 10 linguri de zahar într-o cratiță, pune compoziția într-un vas de yena sau de ceramică rotește de jur împrejur pana se tapetează pereții acestuia și îl lasam la răcit.
Topește untul și pune merele tăiate cubulețe. Lasa-le la foc mic, câteva minute, apoi răstoarnă-le în vas.
Mixează ouăle cu 120g zahar, adaugă laptele și amesteca în continuare pana ce obții o compoziție omogena. Toarn-o peste mere. Baga vasul la cuptor 40 minute la 180°C.
Pentru blat, mixează cele 4 albușuri cu 40 g zahar, apoi adaugă cele 4 gălbenușuri. Pune faina și cacaua, amesteca pana la omogenizare. Toarnă compoziția peste mere, în vasul de yena și lasa încă 40 minute la 180 °C.
Când este e gata, lasă tortul la răcit 2 ore, apoi răstoarnă-l pe un platou.