Tort de mere cu zahar ars

Autorghita_elena
DificultateAvansat

Tort racoritor perfect pentru orice aniversare!

ShareSave
Randamente12 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 oră 20 minuteTimp total1 oră 50 minute

Ingrediente:

 10 zahar(caramel)
 6 mere
 20 gr unt
 4 oua
 120 gr cremă de zahăr ars
 30 gr faina
 20 gr cacao
 500 ml lapte
 4 ouă separate(albuș-gălbenuș)
 40 gr zahăr

Mod de preparare:

1

Topește cele 10 linguri de zahar într-o cratiță, pune compoziția într-un vas de yena sau de ceramică rotește de jur împrejur pana se tapetează pereții acestuia și îl lasam la răcit.

2

Topește untul și pune merele tăiate cubulețe. Lasa-le la foc mic, câteva minute, apoi răstoarnă-le în vas.

3

Mixează ouăle cu 120g zahar, adaugă laptele și amesteca în continuare pana ce obții o compoziție omogena. Toarn-o peste mere. Baga vasul la cuptor 40 minute la 180°C.

4

Pentru blat, mixează cele 4 albușuri cu 40 g zahar, apoi adaugă cele 4 gălbenușuri. Pune faina și cacaua, amesteca pana la omogenizare. Toarnă compoziția peste mere, în vasul de yena și lasa încă 40 minute la 180 °C.

5

Când este e gata, lasă tortul la răcit 2 ore, apoi răstoarnă-l pe un platou.

Ingrediente

 10 zahar(caramel)
 6 mere
 20 gr unt
 4 oua
 120 gr cremă de zahăr ars
 30 gr faina
 20 gr cacao
 500 ml lapte
 4 ouă separate(albuș-gălbenuș)
 40 gr zahăr

Indicații

1

Topește cele 10 linguri de zahar într-o cratiță, pune compoziția într-un vas de yena sau de ceramică rotește de jur împrejur pana se tapetează pereții acestuia și îl lasam la răcit.

2

Topește untul și pune merele tăiate cubulețe. Lasa-le la foc mic, câteva minute, apoi răstoarnă-le în vas.

3

Mixează ouăle cu 120g zahar, adaugă laptele și amesteca în continuare pana ce obții o compoziție omogena. Toarn-o peste mere. Baga vasul la cuptor 40 minute la 180°C.

4

Pentru blat, mixează cele 4 albușuri cu 40 g zahar, apoi adaugă cele 4 gălbenușuri. Pune faina și cacaua, amesteca pana la omogenizare. Toarnă compoziția peste mere, în vasul de yena și lasa încă 40 minute la 180 °C.

5

Când este e gata, lasă tortul la răcit 2 ore, apoi răstoarnă-l pe un platou.

Tort de mere cu zahar ars