Tort de mere

AutorBMartta
DificultateIntermediar

Miros de toamna târzie

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

Aluat de tort
 113 gr Unt
 150 gr Zahar
 4 Gălbenușuri
 60 gr Smântâna
 1 tsp Vanilie
 2 ½ tsp Praf de copt
 ¼ tsp Sare
 250 gr Faina
Merele
 5 Mere decojite si tăiate
 Suc de lămâie
 3 gr Scorțișoara
 30 gr Amidon
Bezea
 4 Albușuri
 150 gr Zahar

Mod de preparare:

1

Pregătiți cuptorul la 180 °. Se pregătește o pe tavă rotundă cu fundul detașabil. Pregătiți merele. Într-un castron mare combinați Ferigile de mere cu suc de lămâie, scorțișoară și patru linguri de amidon.

2

Pregătiți aluatul de tort. Combinați făina, praful de copt și sarea într-un bol mediu. Într-un alt bol amestecat untul cu zahărul până obțineți o cremă. Bateți cu albușurile de ou cu smântână cu coaja de lămâie și extractul de familie. Se amestecă cu făină și astfel obținem compoziția de aluat. Se toarnă aluatul în tavă preparată și se aranjează feliile mere în partea superioară . Coacerii timp de 30 de minute

3

Între timp pregătiți bezeaua. Bateți albușurile de ou până când se spumează cu un mixer. Adăugați treptat zahărul și amestecând încontinuu până când zahărul se va topi și astfel vom obține o bezea perfectă

4

Scoateți tava din cuptor și adăugați bezeaua deasupra prăjituri și coaceți încă 20 de minute până la maro auriu..
se servește rece

Ingrediente

Aluat de tort
 113 gr Unt
 150 gr Zahar
 4 Gălbenușuri
 60 gr Smântâna
 1 tsp Vanilie
 2 ½ tsp Praf de copt
 ¼ tsp Sare
 250 gr Faina
Merele
 5 Mere decojite si tăiate
 Suc de lămâie
 3 gr Scorțișoara
 30 gr Amidon
Bezea
 4 Albușuri
 150 gr Zahar

Indicații

1

Pregătiți cuptorul la 180 °. Se pregătește o pe tavă rotundă cu fundul detașabil. Pregătiți merele. Într-un castron mare combinați Ferigile de mere cu suc de lămâie, scorțișoară și patru linguri de amidon.

2

Pregătiți aluatul de tort. Combinați făina, praful de copt și sarea într-un bol mediu. Într-un alt bol amestecat untul cu zahărul până obțineți o cremă. Bateți cu albușurile de ou cu smântână cu coaja de lămâie și extractul de familie. Se amestecă cu făină și astfel obținem compoziția de aluat. Se toarnă aluatul în tavă preparată și se aranjează feliile mere în partea superioară . Coacerii timp de 30 de minute

3

Între timp pregătiți bezeaua. Bateți albușurile de ou până când se spumează cu un mixer. Adăugați treptat zahărul și amestecând încontinuu până când zahărul se va topi și astfel vom obține o bezea perfectă

4

Scoateți tava din cuptor și adăugați bezeaua deasupra prăjituri și coaceți încă 20 de minute până la maro auriu..
se servește rece

Tort de mere