Un tort cu o explozie de arome deosebite - scortisoara, morcov, ananas si nuci.
O combinatie deosebita, perfecta pentru orice moment al zilei.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul pana capata aspectul unei creme.
Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare, iar apoi adaugati esenta de vanilie.
Intr-un alt bol, amestecati ingredientele uscate: faina, bicarbonatul, scortisoara si sarea.
Cu ajutorul unei spatule, incorporati amestecul uscat peste crema obtinuta anterior, adaugand in acelasi timp si smantana impreuna cu zeama de lamaie.
Peste aceasta compozitie se adauga restul ingredientelor: ananasul taiat in bucati mici, morcovul ras (pe razatoarea mica) si nucile macinate.
Dupa ce ati omogenizat compozitia, impartiti-o in mod egal si distribuiti-o in doua tavi de tort (tapetate cu hartie de copt), cu diametrul de 20 cm.
Coaceti blaturile la 170 C, pentru 45 de minute. Puteti testa daca s-au copt cu ajutorul unei scobitori.
Scoateti blaturile din cuptor si, dupa ce s-au racit, taiati in 2 fiecare blat, rezultand astfel 4 blaturi mai subtiri.
Intr-un bol mixati untul cu branza, vanilia si zaharul. Zaharul trebuie adaugat ultimul intrucat el este cel care va da cremei o textura spumoasa.
Distribuiti crema de branza intre cele 4 blaturi ale tortului, pastrand putina si pentru ornat.
Imbracati tortul in crema, iar la final presarati nuca macinata (pe care puteti sa o prajiti usor inainte).
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul pana capata aspectul unei creme.
Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare, iar apoi adaugati esenta de vanilie.
Intr-un alt bol, amestecati ingredientele uscate: faina, bicarbonatul, scortisoara si sarea.
Cu ajutorul unei spatule, incorporati amestecul uscat peste crema obtinuta anterior, adaugand in acelasi timp si smantana impreuna cu zeama de lamaie.
Peste aceasta compozitie se adauga restul ingredientelor: ananasul taiat in bucati mici, morcovul ras (pe razatoarea mica) si nucile macinate.
Dupa ce ati omogenizat compozitia, impartiti-o in mod egal si distribuiti-o in doua tavi de tort (tapetate cu hartie de copt), cu diametrul de 20 cm.
Coaceti blaturile la 170 C, pentru 45 de minute. Puteti testa daca s-au copt cu ajutorul unei scobitori.
Scoateti blaturile din cuptor si, dupa ce s-au racit, taiati in 2 fiecare blat, rezultand astfel 4 blaturi mai subtiri.
Intr-un bol mixati untul cu branza, vanilia si zaharul. Zaharul trebuie adaugat ultimul intrucat el este cel care va da cremei o textura spumoasa.
Distribuiti crema de branza intre cele 4 blaturi ale tortului, pastrand putina si pentru ornat.
Imbracati tortul in crema, iar la final presarati nuca macinata (pe care puteti sa o prajiti usor inainte).