fbpx

Tort de morcovi

AvatarAutorAlexandra R
DificultateIntermediar

Un tort cu o explozie de arome deosebite - scortisoara, morcov, ananas si nuci.

O combinatie deosebita, perfecta pentru orice moment al zilei.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

Blat
 180 g unt
 300 g zahar
 750 g faina
 250 ml smantana
 250 g miez de nuca macinat
 250 g morcov
 180 g ananas din compot
 3 oua
 25 g bicarbonat de sodiu
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) scortisoara
 esenta de vanilie
 1 linguriță(e) zeama de lamaie
Crema
 125 g unt
 200 g zahar pudra
 450 g crema de branza
 esenta de vanilie
 nuca macinata pentru decor

Mod de preparare:

Blat
1

Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul pana capata aspectul unei creme.

2

Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare, iar apoi adaugati esenta de vanilie.

3

Intr-un alt bol, amestecati ingredientele uscate: faina, bicarbonatul, scortisoara si sarea.

4

Cu ajutorul unei spatule, incorporati amestecul uscat peste crema obtinuta anterior, adaugand in acelasi timp si smantana impreuna cu zeama de lamaie.

5

Peste aceasta compozitie se adauga restul ingredientelor: ananasul taiat in bucati mici, morcovul ras (pe razatoarea mica) si nucile macinate.

6

Dupa ce ati omogenizat compozitia, impartiti-o in mod egal si distribuiti-o in doua tavi de tort (tapetate cu hartie de copt), cu diametrul de 20 cm.

7

Coaceti blaturile la 170 C, pentru 45 de minute. Puteti testa daca s-au copt cu ajutorul unei scobitori.

8

Scoateti blaturile din cuptor si, dupa ce s-au racit, taiati in 2 fiecare blat, rezultand astfel 4 blaturi mai subtiri.

Crema
9

Intr-un bol mixati untul cu branza, vanilia si zaharul. Zaharul trebuie adaugat ultimul intrucat el este cel care va da cremei o textura spumoasa.

Montare
10

Distribuiti crema de branza intre cele 4 blaturi ale tortului, pastrand putina si pentru ornat.

11

Imbracati tortul in crema, iar la final presarati nuca macinata (pe care puteti sa o prajiti usor inainte).

Ingrediente

Blat
 180 g unt
 300 g zahar
 750 g faina
 250 ml smantana
 250 g miez de nuca macinat
 250 g morcov
 180 g ananas din compot
 3 oua
 25 g bicarbonat de sodiu
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) scortisoara
 esenta de vanilie
 1 linguriță(e) zeama de lamaie
Crema
 125 g unt
 200 g zahar pudra
 450 g crema de branza
 esenta de vanilie
 nuca macinata pentru decor

Direcții

Blat
1

Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul pana capata aspectul unei creme.

2

Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare, iar apoi adaugati esenta de vanilie.

3

Intr-un alt bol, amestecati ingredientele uscate: faina, bicarbonatul, scortisoara si sarea.

4

Cu ajutorul unei spatule, incorporati amestecul uscat peste crema obtinuta anterior, adaugand in acelasi timp si smantana impreuna cu zeama de lamaie.

5

Peste aceasta compozitie se adauga restul ingredientelor: ananasul taiat in bucati mici, morcovul ras (pe razatoarea mica) si nucile macinate.

6

Dupa ce ati omogenizat compozitia, impartiti-o in mod egal si distribuiti-o in doua tavi de tort (tapetate cu hartie de copt), cu diametrul de 20 cm.

7

Coaceti blaturile la 170 C, pentru 45 de minute. Puteti testa daca s-au copt cu ajutorul unei scobitori.

8

Scoateti blaturile din cuptor si, dupa ce s-au racit, taiati in 2 fiecare blat, rezultand astfel 4 blaturi mai subtiri.

Crema
9

Intr-un bol mixati untul cu branza, vanilia si zaharul. Zaharul trebuie adaugat ultimul intrucat el este cel care va da cremei o textura spumoasa.

Montare
10

Distribuiti crema de branza intre cele 4 blaturi ale tortului, pastrand putina si pentru ornat.

11

Imbracati tortul in crema, iar la final presarati nuca macinata (pe care puteti sa o prajiti usor inainte).

Tort de morcovi