Tort de morcovi

AutorAlexandra R
DificultateIntermediar

Un tort cu o explozie de arome deosebite - scortisoara, morcov, ananas si nuci.

O combinatie deosebita, perfecta pentru orice moment al zilei.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

Blat
 180 gr unt
 300 gr zahar
 750 gr faina
 250 ml smantana
 250 gr miez de nuca macinat
 250 gr morcov
 180 gr ananas din compot
 3 oua
 25 gr bicarbonat de sodiu
 1 tsp sare
 1 tsp scortisoara
 esenta de vanilie
 1 tsp zeama de lamaie
Crema
 125 gr unt
 200 gr zahar pudra
 450 gr crema de branza
 esenta de vanilie
 nuca macinata pentru decor

Mod de preparare:

Blat
1

Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul pana capata aspectul unei creme.

2

Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare, iar apoi adaugati esenta de vanilie.

3

Intr-un alt bol, amestecati ingredientele uscate: faina, bicarbonatul, scortisoara si sarea.

4

Cu ajutorul unei spatule, incorporati amestecul uscat peste crema obtinuta anterior, adaugand in acelasi timp si smantana impreuna cu zeama de lamaie.

5

Peste aceasta compozitie se adauga restul ingredientelor: ananasul taiat in bucati mici, morcovul ras (pe razatoarea mica) si nucile macinate.

6

Dupa ce ati omogenizat compozitia, impartiti-o in mod egal si distribuiti-o in doua tavi de tort (tapetate cu hartie de copt), cu diametrul de 20 cm.

7

Coaceti blaturile la 170 C, pentru 45 de minute. Puteti testa daca s-au copt cu ajutorul unei scobitori.

8

Scoateti blaturile din cuptor si, dupa ce s-au racit, taiati in 2 fiecare blat, rezultand astfel 4 blaturi mai subtiri.

Crema
9

Intr-un bol mixati untul cu branza, vanilia si zaharul. Zaharul trebuie adaugat ultimul intrucat el este cel care va da cremei o textura spumoasa.

Montare
10

Distribuiti crema de branza intre cele 4 blaturi ale tortului, pastrand putina si pentru ornat.

11

Imbracati tortul in crema, iar la final presarati nuca macinata (pe care puteti sa o prajiti usor inainte).

Ingrediente

Blat
 180 gr unt
 300 gr zahar
 750 gr faina
 250 ml smantana
 250 gr miez de nuca macinat
 250 gr morcov
 180 gr ananas din compot
 3 oua
 25 gr bicarbonat de sodiu
 1 tsp sare
 1 tsp scortisoara
 esenta de vanilie
 1 tsp zeama de lamaie
Crema
 125 gr unt
 200 gr zahar pudra
 450 gr crema de branza
 esenta de vanilie
 nuca macinata pentru decor

Indicații

Blat
1

Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul pana capata aspectul unei creme.

2

Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare, iar apoi adaugati esenta de vanilie.

3

Intr-un alt bol, amestecati ingredientele uscate: faina, bicarbonatul, scortisoara si sarea.

4

Cu ajutorul unei spatule, incorporati amestecul uscat peste crema obtinuta anterior, adaugand in acelasi timp si smantana impreuna cu zeama de lamaie.

5

Peste aceasta compozitie se adauga restul ingredientelor: ananasul taiat in bucati mici, morcovul ras (pe razatoarea mica) si nucile macinate.

6

Dupa ce ati omogenizat compozitia, impartiti-o in mod egal si distribuiti-o in doua tavi de tort (tapetate cu hartie de copt), cu diametrul de 20 cm.

7

Coaceti blaturile la 170 C, pentru 45 de minute. Puteti testa daca s-au copt cu ajutorul unei scobitori.

8

Scoateti blaturile din cuptor si, dupa ce s-au racit, taiati in 2 fiecare blat, rezultand astfel 4 blaturi mai subtiri.

Crema
9

Intr-un bol mixati untul cu branza, vanilia si zaharul. Zaharul trebuie adaugat ultimul intrucat el este cel care va da cremei o textura spumoasa.

Montare
10

Distribuiti crema de branza intre cele 4 blaturi ale tortului, pastrand putina si pentru ornat.

11

Imbracati tortul in crema, iar la final presarati nuca macinata (pe care puteti sa o prajiti usor inainte).

Tort de morcovi