Un vis frumos!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol punem ouăle, zahărul, zahărul vanilat, amidonul și amestecăm.
Adăugam laptele. Punem compoziția într-o cratiță la foc mediu spre mare și amestecăm continuu până începe să se întarească.
Când are textura unei creme, reducem focul, mai amestecăm un minut și îl stingem.
Punem crema pe o farfurie acoperită cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
După ce s-a răcit o punem împreună cu untul într-un bol și mixam timp de 2 minute.
Într-o cratiță la foc mediu punem apa, laptele, untul și așteptăm să se topească.
Adăugam zahărul, sarea și amestecăm. Turnăm făina și încorporăm cu o lingură până când nu mai există cocoloașe.
Stingem focul și punem într-un bol compoziția. Adăugam treptat cele 4 ouă și le încorporam cu ajutorul unui mixer.
Împărtim compoziția în două părți egale, ungem o formă de 20 cm cu unt și punem în ea jumătate din aluat. Coacem 15 minute la 210°C și încă 15 minute la 180°C. Repetăm și cu al doilea blat.
Montăm tortul în aceeași formă de copt, blat, cremă și blat. Lăsăm la frigider pentru 2 ore înainte de servire.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol punem ouăle, zahărul, zahărul vanilat, amidonul și amestecăm.
Adăugam laptele. Punem compoziția într-o cratiță la foc mediu spre mare și amestecăm continuu până începe să se întarească.
Când are textura unei creme, reducem focul, mai amestecăm un minut și îl stingem.
Punem crema pe o farfurie acoperită cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
După ce s-a răcit o punem împreună cu untul într-un bol și mixam timp de 2 minute.
Într-o cratiță la foc mediu punem apa, laptele, untul și așteptăm să se topească.
Adăugam zahărul, sarea și amestecăm. Turnăm făina și încorporăm cu o lingură până când nu mai există cocoloașe.
Stingem focul și punem într-un bol compoziția. Adăugam treptat cele 4 ouă și le încorporam cu ajutorul unui mixer.
Împărtim compoziția în două părți egale, ungem o formă de 20 cm cu unt și punem în ea jumătate din aluat. Coacem 15 minute la 210°C și încă 15 minute la 180°C. Repetăm și cu al doilea blat.
Montăm tortul în aceeași formă de copt, blat, cremă și blat. Lăsăm la frigider pentru 2 ore înainte de servire.