Tort Ecler

AutorSoare Elena
DificultateAvansat

Un vis frumos!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare3 ore 20 minuteTimp total3 ore 30 minute

Ingrediente:

Blatul
 150 gr făină
 120 ml lapte
 120 ml apă
 80 gr unt
 4 ouă
 1 tsp zahăr
 1 tsp sare
Crema
 130 gr unt
 2 ouă
 120 gr zahăr
 500 ml lapte
 50 gr amidon
 10 gr zahăr vanilat

Mod de preparare:

Crema
1

Într-un bol punem ouăle, zahărul, zahărul vanilat, amidonul și amestecăm.

2

Adăugam laptele. Punem compoziția într-o cratiță la foc mediu spre mare și amestecăm continuu până începe să se întarească.

3

Când are textura unei creme, reducem focul, mai amestecăm un minut și îl stingem.

4

Punem crema pe o farfurie acoperită cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.

5

După ce s-a răcit o punem împreună cu untul într-un bol și mixam timp de 2 minute.

Blatul
6

Într-o cratiță la foc mediu punem apa, laptele, untul și așteptăm să se topească.

7

Adăugam zahărul, sarea și amestecăm. Turnăm făina și încorporăm cu o lingură până când nu mai există cocoloașe.

8

Stingem focul și punem într-un bol compoziția. Adăugam treptat cele 4 ouă și le încorporam cu ajutorul unui mixer.

9

Împărtim compoziția în două părți egale, ungem o formă de 20 cm cu unt și punem în ea jumătate din aluat. Coacem 15 minute la 210°C și încă 15 minute la 180°C. Repetăm și cu al doilea blat.

10

Montăm tortul în aceeași formă de copt, blat, cremă și blat. Lăsăm la frigider pentru 2 ore înainte de servire.

Ingrediente

Blatul
 150 gr făină
 120 ml lapte
 120 ml apă
 80 gr unt
 4 ouă
 1 tsp zahăr
 1 tsp sare
Crema
 130 gr unt
 2 ouă
 120 gr zahăr
 500 ml lapte
 50 gr amidon
 10 gr zahăr vanilat

Indicații

Crema
1

Într-un bol punem ouăle, zahărul, zahărul vanilat, amidonul și amestecăm.

2

Adăugam laptele. Punem compoziția într-o cratiță la foc mediu spre mare și amestecăm continuu până începe să se întarească.

3

Când are textura unei creme, reducem focul, mai amestecăm un minut și îl stingem.

4

Punem crema pe o farfurie acoperită cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.

5

După ce s-a răcit o punem împreună cu untul într-un bol și mixam timp de 2 minute.

Blatul
6

Într-o cratiță la foc mediu punem apa, laptele, untul și așteptăm să se topească.

7

Adăugam zahărul, sarea și amestecăm. Turnăm făina și încorporăm cu o lingură până când nu mai există cocoloașe.

8

Stingem focul și punem într-un bol compoziția. Adăugam treptat cele 4 ouă și le încorporam cu ajutorul unui mixer.

9

Împărtim compoziția în două părți egale, ungem o formă de 20 cm cu unt și punem în ea jumătate din aluat. Coacem 15 minute la 210°C și încă 15 minute la 180°C. Repetăm și cu al doilea blat.

10

Montăm tortul în aceeași formă de copt, blat, cremă și blat. Lăsăm la frigider pentru 2 ore înainte de servire.

Tort Ecler