fbpx

TORT FARA COACERE CU CARAMEL

Autorbiancaajitaru
DificultateIntermediar

Nu vreau sa lungesc foarte mult descrierea. Ce trebuie sa stiti despre acest tort fara coacere este ca nu se compara cu nimic. E vis! Nu ar trebui ratat. Pe cuvant!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire2 oreTimp Total2 ore 30 mins

Ingrediente:

Caramel
 200 g zahar
 120 ml frisca lichida
 60 g unt
 70 g alune sarate
Crema
 100 g ciocolata neagra
 80 ml frisca lichida
Blat:
 180 g biscuiti digestivi
 60 g unt

Mod de preparare:

Caramelul:
1

Pentru caramel, punem intr-o cratita cu fundul mai gros, zaharul. Amestecam pana se topeste apoi luam cratita de pe foc si adaugam untul. Amestecam rapid si adaugam si frisca lichida. Adaugam si alunele si amestecam. Lasam caramelul la racit la temperatura camerei.

Blat:
2

Pentru blat, zdrobim. bine biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Adaugam compozitia intr-o tava rotunda, cu peretii detasabili. Aplatizam bine pana obtinem un blat. Puteti urca putin cu blatul si pe pereti.

3

Adaugam caramelul peste blat si lasam la rece 30 de minute.

Crema:
4

Cand trec cele 30 de minute ne apucam de crema. Incalzim frisca lichida. aceasta nu trebuie sa fie fierbinte! Adaugam in ea, ciocolata taiata fin pentru a se topi mai repede. Amestecam si turnam crema peste caramel. Lasam tortul in frigider pentru 1-2 h. de preferat peste noapte !

Ingrediente

Caramel
 200 g zahar
 120 ml frisca lichida
 60 g unt
 70 g alune sarate
Crema
 100 g ciocolata neagra
 80 ml frisca lichida
Blat:
 180 g biscuiti digestivi
 60 g unt

Direcții

Caramelul:
1

Pentru caramel, punem intr-o cratita cu fundul mai gros, zaharul. Amestecam pana se topeste apoi luam cratita de pe foc si adaugam untul. Amestecam rapid si adaugam si frisca lichida. Adaugam si alunele si amestecam. Lasam caramelul la racit la temperatura camerei.

Blat:
2

Pentru blat, zdrobim. bine biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Adaugam compozitia intr-o tava rotunda, cu peretii detasabili. Aplatizam bine pana obtinem un blat. Puteti urca putin cu blatul si pe pereti.

3

Adaugam caramelul peste blat si lasam la rece 30 de minute.

Crema:
4

Cand trec cele 30 de minute ne apucam de crema. Incalzim frisca lichida. aceasta nu trebuie sa fie fierbinte! Adaugam in ea, ciocolata taiata fin pentru a se topi mai repede. Amestecam si turnam crema peste caramel. Lasam tortul in frigider pentru 1-2 h. de preferat peste noapte !

TORT FARA COACERE CU CARAMEL