Tort de iarnă cu blat de nucă, cremă de vanilie şi cafea, îmbrăcat în frişcă. L-am decorat cu oameni de zăpadă, litere de ciocolată neagră, perluţe în culorile Crăciunului, fulgi mici din zahăr (cumpărate), dar şi cu brăduţi de ciocolată albă şi fulgi mari din fondant (făcuţi de mine).
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic să se răcească, dar numai cât să se închege un pic, nu să se întărească. Se toarnă într-un poş şi se desenează brazi pe o hârtie de copt, iar la bază li se pun scobitori, pentru a-i putea manevra. Se dau la frigider până la utilizare.
Pasta fondant se frământă un pic, se întinde şi se decupează fulgi cu diverse şabloane pentru fulgi.
Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca şi făina, amestecând bine. Se obţine o compozitie pufoasă, care se toarnă într-o cratiţă rotundă pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mic, aprox 25-30 de minute. Se lasă la răcit.
Se prepară un sirop din apă şi zahăr, care se lasă să fiarbă 5-8 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi făina, peste ele se toarnă încet laptele cald, se omogenizează cu un tel şi se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroaşă. Se lasă la răcit, apoi se adaugă untul la temperatura camerei şi se bate un pic cu mixerul. Apoi se adaugă frişcă lichidă şi se mai amestecă un pic cu o spatulă.
Se taie tortul în două foi, se însiropează, se umple cu cremă.
Se bate frişca lichidă până devine cremoasă şi se îmbracă tortul.
Se schiţează munţi pe laterele,
se decorează cu oamenii de zăpadă, brăduţii albi, litere de ciocolată, fulgi de zahăr, fulgi din fondant şi perluţe în culorile Crăciunului. Se dă la rece până la servire.
Poftă Bună!
Ingrediente
Indicații
Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic să se răcească, dar numai cât să se închege un pic, nu să se întărească. Se toarnă într-un poş şi se desenează brazi pe o hârtie de copt, iar la bază li se pun scobitori, pentru a-i putea manevra. Se dau la frigider până la utilizare.
Pasta fondant se frământă un pic, se întinde şi se decupează fulgi cu diverse şabloane pentru fulgi.
Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca şi făina, amestecând bine. Se obţine o compozitie pufoasă, care se toarnă într-o cratiţă rotundă pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mic, aprox 25-30 de minute. Se lasă la răcit.
Se prepară un sirop din apă şi zahăr, care se lasă să fiarbă 5-8 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi făina, peste ele se toarnă încet laptele cald, se omogenizează cu un tel şi se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroaşă. Se lasă la răcit, apoi se adaugă untul la temperatura camerei şi se bate un pic cu mixerul. Apoi se adaugă frişcă lichidă şi se mai amestecă un pic cu o spatulă.
Se taie tortul în două foi, se însiropează, se umple cu cremă.
Se bate frişca lichidă până devine cremoasă şi se îmbracă tortul.
Se schiţează munţi pe laterele,
se decorează cu oamenii de zăpadă, brăduţii albi, litere de ciocolată, fulgi de zahăr, fulgi din fondant şi perluţe în culorile Crăciunului. Se dă la rece până la servire.
Poftă Bună!