Astazi va prezint o reteta de tort de morcovi cu o crema delicioasa de branza. Eu l-am facut intr-o forma mica, insa ingredientele pot fii adaptate si pentru o forma mare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecă la început într-un bol: făina, praful de copt, scorțișoara, nucșoara iar in alt bol mai mare bate ușor cu un tel cele 3 ouă. Adaugă zahărul, extractul de vanilie,
uleiul și amestecă bine. Peste ingredientele lichide toarnă treptat și încorporează amestecul cu făină de mai devreme.
La final, în tot acest amestec încorporează morcovul ras, nucile (și coaja de portocală confiată, dacă folosești).
Va fi un aluat dens și cam neaspectuos, dar asta nu ar trebui să te sperie. Finalul, după ce se coace va fi divin, iar mirosul pe care îl va lăsa în casă este de sarbatoare.
Lasă la înmuiat untul, la temperatura camerei. Abia când e moale e pregătit să fie transformat în cremă.
Freacă untul cu zahărul pudră și coaja de lămâie, cu ajutorul unui mixer. Când untul a înghițit aproape tot zahărul începe să adaugi crema de brânză. Câte o lingură, pe rând. Și ai răbdare să o încorporezi pe toată înainte să adaugi următoarea lingură. Când ai terminat de încorporat toată crema de brânză crema e gata.
Crema de brânză pe care o folosesc cel mai des este Philadelphia varianta simplă, nu cea light.
Tortul se asambleaza foarte usor in functie de cum vrei sa arate, eu l-am taiat in doua parti egale, am asezat un strat de crema iar apoi l-am acoperit cu cea a mai ramas. Pentru un aspect dragut am facut si putina budinca de vanilie pe care am asezat-o in partea de sus si multa nuca. Deasemenea am simtit nevoia sa completez gustul acestui tort cu un fruct mango.
Ce parere aveti despre aceasta combinatie?
Ingrediente
Indicații
Amestecă la început într-un bol: făina, praful de copt, scorțișoara, nucșoara iar in alt bol mai mare bate ușor cu un tel cele 3 ouă. Adaugă zahărul, extractul de vanilie,
uleiul și amestecă bine. Peste ingredientele lichide toarnă treptat și încorporează amestecul cu făină de mai devreme.
La final, în tot acest amestec încorporează morcovul ras, nucile (și coaja de portocală confiată, dacă folosești).
Va fi un aluat dens și cam neaspectuos, dar asta nu ar trebui să te sperie. Finalul, după ce se coace va fi divin, iar mirosul pe care îl va lăsa în casă este de sarbatoare.
Lasă la înmuiat untul, la temperatura camerei. Abia când e moale e pregătit să fie transformat în cremă.
Freacă untul cu zahărul pudră și coaja de lămâie, cu ajutorul unui mixer. Când untul a înghițit aproape tot zahărul începe să adaugi crema de brânză. Câte o lingură, pe rând. Și ai răbdare să o încorporezi pe toată înainte să adaugi următoarea lingură. Când ai terminat de încorporat toată crema de brânză crema e gata.
Crema de brânză pe care o folosesc cel mai des este Philadelphia varianta simplă, nu cea light.
Tortul se asambleaza foarte usor in functie de cum vrei sa arate, eu l-am taiat in doua parti egale, am asezat un strat de crema iar apoi l-am acoperit cu cea a mai ramas. Pentru un aspect dragut am facut si putina budinca de vanilie pe care am asezat-o in partea de sus si multa nuca. Deasemenea am simtit nevoia sa completez gustul acestui tort cu un fruct mango.
Ce parere aveti despre aceasta combinatie?