fbpx

Tort Inimă cu fructe

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Pentru 8 Martie, am pregătit un tort în formă de inimă, cu foi cu migdale, mascarpone, coajă de lămâie și apă de flori de portocal. Am folosit cremă doar ca umplutură și puțin pe capac, nu am îmbrăcat lateralele, pentru un aspect rustic și modern. L-am decorat cu multe fructe, frunze de busuioc și de mentă(plantate și îngrijite cu drag în ghivecele mele) și ce m-am bucurat de petalele de la florile de căpșuni care încă stăteau prinse de căpșuni.
La mulți ani, frumoși și dulci, tuturor femeilor!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 oră 10 minsTimp de gătire / răcire18 minsTimp Total1 oră 28 mins

Ingrediente:

Pentru blat:
 5 ouă L
 5 ml îndulcitor
 1 linguri(ă) zeamă de lămâie
 40 ml ulei
 15 ml apă
 35 ml suc de portocală
 1 praf de sare
 90 g migdale măcinate
 100 g făină
 7 g praf de copt
Pentru însiropat:
 Sucul de la 2 portocale mari
Pentru cremă:
 200 ml frişcă lichidă
 250 g cremă mascarpone
 1 linguriță(e) coajă de lămâie
 1 linguriță(e) apă de flori de portocal
Pentru decor:
 Căpșuni, după gust
 1 kiwi
 60 g cuvertură de ciocolată albă
 50 g ciocolată cu lapte Callebaut
 Frunze de mentă
 Frunze de busuioc
 Petale de flori de căpșuni
 Fluturi de napolitană

Mod de preparare:

Blatul:
1

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, zeama de lămâie şi îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenuşurile, sucul de portocală, apa, praful de copt, migdalele, ½ din cantitatea de făină, uleiul și restul de făină. Omogenizezi și torni compoziţia într-o formă de inimă cu inel detașabil, pregătită cu foaie de copt sau unsă cu grăsime. Așezi tava inimă într-o altă tavă, pentru mai multă siguranță și dai la cuptorul preîncălzit aprox 18 minute, la foc mediu (sau până trece testul scobitorii). Lași la răcit.

Pentru însiropat:
2

Tai blatul în două foi și îl însiropezi cu suc de portocală (vei avea nevoie de 2 portocale mari).

Crema:
3

Bați frișca lichidă cu mixerul, mai moale, adaugi mascarponele, coajă de lămâie, după plac și apa de flori de portocal (1 linguriță este suficientă, pentru că are aromă intensă) și mai amesteci puțin până devine cremoasă.

Decor:
4

Speli fructele și frunzele de mentă și de busuioc, le usuci pe șervete și le tai după plac.
Pui primul blat peste baza de la forma inimă și fixezi inelul având grijă să pui pe peretele formei, în interior, o margine din plastic, decupată după cum ai nevoie. Adaugi un strat de cremă și aranjezi pe margine fructele, după plac. Umpli cu cremă, însă păstrezi puțină și pentru decor. Așezi celălalt blat de tort. Adaugi restul de cremă, dar numai pe capac. Nu îmbraci lateralele. Este rustic, dar modern.
Decorezi cu fructe, tăiate frumos.

5

Poți opta pentru căpșuni date prin ciocolată topită și răcite puțin la frigider înainte de a le așeza pe tort. Adaugă și doi fluturi de napolitană, sunt de efect.
Dai la rece până la servire.

6

Sfaturi și trucuri:
Alege pentru decor fructe nu prea zemoase și mai degrabă tari decât moi (de exemplu, fructele de pădure se pot înmuia și scurge ușor, pătând frișca).
Pentru marginea din plastic, poți folosi acetofan sau o folie pentru îndosariere de la librărie.
Folosește doar frunze tinere, cât mai mici, de busuioc sau de mentă. Ți le poți cultiva și tu la ghiveci, pentru că sunt deosebite la deserturi, atât ca aromă, cât și la design.

Poftă Bună!

Ingrediente

Pentru blat:
 5 ouă L
 5 ml îndulcitor
 1 linguri(ă) zeamă de lămâie
 40 ml ulei
 15 ml apă
 35 ml suc de portocală
 1 praf de sare
 90 g migdale măcinate
 100 g făină
 7 g praf de copt
Pentru însiropat:
 Sucul de la 2 portocale mari
Pentru cremă:
 200 ml frişcă lichidă
 250 g cremă mascarpone
 1 linguriță(e) coajă de lămâie
 1 linguriță(e) apă de flori de portocal
Pentru decor:
 Căpșuni, după gust
 1 kiwi
 60 g cuvertură de ciocolată albă
 50 g ciocolată cu lapte Callebaut
 Frunze de mentă
 Frunze de busuioc
 Petale de flori de căpșuni
 Fluturi de napolitană

Direcții

Blatul:
1

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, zeama de lămâie şi îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenuşurile, sucul de portocală, apa, praful de copt, migdalele, ½ din cantitatea de făină, uleiul și restul de făină. Omogenizezi și torni compoziţia într-o formă de inimă cu inel detașabil, pregătită cu foaie de copt sau unsă cu grăsime. Așezi tava inimă într-o altă tavă, pentru mai multă siguranță și dai la cuptorul preîncălzit aprox 18 minute, la foc mediu (sau până trece testul scobitorii). Lași la răcit.

Pentru însiropat:
2

Tai blatul în două foi și îl însiropezi cu suc de portocală (vei avea nevoie de 2 portocale mari).

Crema:
3

Bați frișca lichidă cu mixerul, mai moale, adaugi mascarponele, coajă de lămâie, după plac și apa de flori de portocal (1 linguriță este suficientă, pentru că are aromă intensă) și mai amesteci puțin până devine cremoasă.

Decor:
4

Speli fructele și frunzele de mentă și de busuioc, le usuci pe șervete și le tai după plac.
Pui primul blat peste baza de la forma inimă și fixezi inelul având grijă să pui pe peretele formei, în interior, o margine din plastic, decupată după cum ai nevoie. Adaugi un strat de cremă și aranjezi pe margine fructele, după plac. Umpli cu cremă, însă păstrezi puțină și pentru decor. Așezi celălalt blat de tort. Adaugi restul de cremă, dar numai pe capac. Nu îmbraci lateralele. Este rustic, dar modern.
Decorezi cu fructe, tăiate frumos.

5

Poți opta pentru căpșuni date prin ciocolată topită și răcite puțin la frigider înainte de a le așeza pe tort. Adaugă și doi fluturi de napolitană, sunt de efect.
Dai la rece până la servire.

6

Sfaturi și trucuri:
Alege pentru decor fructe nu prea zemoase și mai degrabă tari decât moi (de exemplu, fructele de pădure se pot înmuia și scurge ușor, pătând frișca).
Pentru marginea din plastic, poți folosi acetofan sau o folie pentru îndosariere de la librărie.
Folosește doar frunze tinere, cât mai mici, de busuioc sau de mentă. Ți le poți cultiva și tu la ghiveci, pentru că sunt deosebite la deserturi, atât ca aromă, cât și la design.

Poftă Bună!

Tort Inimă cu fructe