Tort Oreo

Autormona72
DificultateIntermediar

Deliciul acestui desert o reprezinta biscuitii Oreo.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 4 oua
 4 tbsp zahar brut
 4 tbsp ulei de floarea soarelui
 1 oz extract de vanilie Finesse Dr. Oetker
 4 tbsp faina alba
 1 tbsp cacao neagra
 1 tsp praf de copt
 600 gr smantana pentru frisca
 1 oz gelatina granule
 50 ml apa rece
 100 gr ciocolata alba
 200 gr crema de branza
 30 biscuiti Oreo
 100 gr ciocolata cu lapte
 50 ml lapte

Mod de preparare:

Pregatirea blatului :
1

Ouale intregi se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul brun pana ouale incep sa se albeasca si isi tripleaza volumul. La final, in timp ce mixam, se adauga uleiul si extractul de vanilie.

2

Faina si cacaoa se cern, se amesteca cu praful de copt. Se adauga ingredientele uscate peste cele umede si se amesteca cu o spatula, cu miscari usoare de jos in sus, pana la incorporarea completa a ingredientelor.

3

Se coace blatul intr-o tava cu pereti detasabili (24 cm), cu fundul captusit cu hartie de copt. Timpul de coacere este de 17-20 minute, la temperatura de 175-180˚C . Se lasa blatul sa se raceasca pe un grilaj. Nu necesita insiropare.

Pregatirea cremei :
4

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece. Se lasa 10 minute, apoi se dizolva pe flacara mica a aragazului sau in cuptorul cu microunde.

5

Ciocolata alba se rupe in bucati, se topeste pe baie de aburi. Peste cioclata alba topita se adauga jumatate din gelatina dizolvata.

6

Frisca se mixeaza pana capata consistenta dorita, pana se mentine de paletele mixerului si capata forma de „varfuri tari”.

7

Crema de branza se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana devine pufoasa. Peste branza se adauga restul de gelatina dizolvata.

8

Frisca batuta spuma se imparte in doua. Se poate folosii un cantar electronic pentru o impartire cat mai exacta. Peste prima parte de frisca se pune ciocolata alba, iar peste cea de-a doua jumatate de frisca se pune crema de branza si 10 biscuiti Oreo rupti in bucati. Fiecare crema se amesteca cu o spatula.

Asamblare :
9

Montam tava curata cu inel detasabil in care am copt blatul. Punem blatul racit in tava. Peste blat punem crema de frisca si ciocolata alba.

10

Distribuim crema cat mai uniform cu o spatula, apoi dam tava la frigider pentru 30-45 minute. Dupa ce crema s-a intarit usor la frigider, scoatem tava si peste crema punem un strat de biscuiti Oreo.

11

Peste biscuiti punem cea de-a doua crema, cea in care am pus crema de branza si biscuitii rupti. La fel ca si la cealalta, incercam sa distribuim cat mai uniform crema. Dam tava la frigider pentru 3-4 ore sau de preferat pana a doua zi.

12

Pentru decor am topit pe baie de aburi ciocolata neagra si lapte dulce. Dupa ce am scos tortul din forma si am inlaturat inelul detasabil, am distribuit ciocolata topita cu o lingura, lasand sa curga ciocolata si peste margini. In plus, pentru decor am folosit cativa biscuiti rupti in jumatate.

Ingrediente

 4 oua
 4 tbsp zahar brut
 4 tbsp ulei de floarea soarelui
 1 oz extract de vanilie Finesse Dr. Oetker
 4 tbsp faina alba
 1 tbsp cacao neagra
 1 tsp praf de copt
 600 gr smantana pentru frisca
 1 oz gelatina granule
 50 ml apa rece
 100 gr ciocolata alba
 200 gr crema de branza
 30 biscuiti Oreo
 100 gr ciocolata cu lapte
 50 ml lapte

Indicații

Pregatirea blatului :
1

Ouale intregi se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul brun pana ouale incep sa se albeasca si isi tripleaza volumul. La final, in timp ce mixam, se adauga uleiul si extractul de vanilie.

2

Faina si cacaoa se cern, se amesteca cu praful de copt. Se adauga ingredientele uscate peste cele umede si se amesteca cu o spatula, cu miscari usoare de jos in sus, pana la incorporarea completa a ingredientelor.

3

Se coace blatul intr-o tava cu pereti detasabili (24 cm), cu fundul captusit cu hartie de copt. Timpul de coacere este de 17-20 minute, la temperatura de 175-180˚C . Se lasa blatul sa se raceasca pe un grilaj. Nu necesita insiropare.

Pregatirea cremei :
4

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece. Se lasa 10 minute, apoi se dizolva pe flacara mica a aragazului sau in cuptorul cu microunde.

5

Ciocolata alba se rupe in bucati, se topeste pe baie de aburi. Peste cioclata alba topita se adauga jumatate din gelatina dizolvata.

6

Frisca se mixeaza pana capata consistenta dorita, pana se mentine de paletele mixerului si capata forma de „varfuri tari”.

7

Crema de branza se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana devine pufoasa. Peste branza se adauga restul de gelatina dizolvata.

8

Frisca batuta spuma se imparte in doua. Se poate folosii un cantar electronic pentru o impartire cat mai exacta. Peste prima parte de frisca se pune ciocolata alba, iar peste cea de-a doua jumatate de frisca se pune crema de branza si 10 biscuiti Oreo rupti in bucati. Fiecare crema se amesteca cu o spatula.

Asamblare :
9

Montam tava curata cu inel detasabil in care am copt blatul. Punem blatul racit in tava. Peste blat punem crema de frisca si ciocolata alba.

10

Distribuim crema cat mai uniform cu o spatula, apoi dam tava la frigider pentru 30-45 minute. Dupa ce crema s-a intarit usor la frigider, scoatem tava si peste crema punem un strat de biscuiti Oreo.

11

Peste biscuiti punem cea de-a doua crema, cea in care am pus crema de branza si biscuitii rupti. La fel ca si la cealalta, incercam sa distribuim cat mai uniform crema. Dam tava la frigider pentru 3-4 ore sau de preferat pana a doua zi.

12

Pentru decor am topit pe baie de aburi ciocolata neagra si lapte dulce. Dupa ce am scos tortul din forma si am inlaturat inelul detasabil, am distribuit ciocolata topita cu o lingura, lasand sa curga ciocolata si peste margini. In plus, pentru decor am folosit cativa biscuiti rupti in jumatate.

Note

Tort Oreo