Cine iubeste bezeaua va fi incantat de acest tort rafinat si delicios.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amesteca cu telul intr-un castron zaharul, amidonul de porumb, ouale, galbenusul si esenta de vanilie pana ce compozitia se omogenizeaza, zaharul incepe sa se dizolve si nu mai sunt cocoloase.
Intr-o oala se pune la fiert laptele impreuna cu frisca iar, cand acestea incep sa fiarba, se iau de pe foc si le toarna in fir subtire peste amestecul cu zahar. Se amesteca incontinuu.
Dupa ce se incorporeaza laptele, se toarna amestecul final inapoi in oala si se tine pe foc mic amestecand incontinuu pana cand incepe sa se ingroase, apoi pe foc inca un minut.
Se toarna compozitia intr-un castron si se pune pe crema folie alimentara ca sa nu se formeze o crusta.
Se incinge cuptorul la 90˚C . Se bat albusurile pana cand se intaresc si apoi se incorporeaza treptat zaharul pana se obtine un amestec ferm si lucios, apoi incorporam si esenta de vanilie.
Se imparte compozitia in doua si o intind pe 2 tavi acoperite cu hartie de copt. Eu desenez inainte, pe hartia de copt, un cerc cu diametru de 22 cm, ca sa pot pune bezeaua fix in el.
Se coc bezelele timp de 3 ore si 1/2 apoi se opreste cuptorul si se lasa sa se raceasca in cuptor.
Se pun fructele congelate intr-o oala si se amesteca cu mierea. Se tin pe foc 3-5 minute, pana cand se decongeleaza si mierea se topeste, ca sa se obtina un sirop.
Se iau de pe foc, se toarna compozitia intr-o strecuratoare si apoi se lasa siropul sa se scurga.
Se pune prima bezea pe platou si se acopara cu jumatate din crema si cu fructele de padure.
Se aseaza deasupra a doua bezea, care se acopara cu restul de crema si se orneza cu capsuni.
Siropul se pune la servire.
Ingrediente
Indicații
Se amesteca cu telul intr-un castron zaharul, amidonul de porumb, ouale, galbenusul si esenta de vanilie pana ce compozitia se omogenizeaza, zaharul incepe sa se dizolve si nu mai sunt cocoloase.
Intr-o oala se pune la fiert laptele impreuna cu frisca iar, cand acestea incep sa fiarba, se iau de pe foc si le toarna in fir subtire peste amestecul cu zahar. Se amesteca incontinuu.
Dupa ce se incorporeaza laptele, se toarna amestecul final inapoi in oala si se tine pe foc mic amestecand incontinuu pana cand incepe sa se ingroase, apoi pe foc inca un minut.
Se toarna compozitia intr-un castron si se pune pe crema folie alimentara ca sa nu se formeze o crusta.
Se incinge cuptorul la 90˚C . Se bat albusurile pana cand se intaresc si apoi se incorporeaza treptat zaharul pana se obtine un amestec ferm si lucios, apoi incorporam si esenta de vanilie.
Se imparte compozitia in doua si o intind pe 2 tavi acoperite cu hartie de copt. Eu desenez inainte, pe hartia de copt, un cerc cu diametru de 22 cm, ca sa pot pune bezeaua fix in el.
Se coc bezelele timp de 3 ore si 1/2 apoi se opreste cuptorul si se lasa sa se raceasca in cuptor.
Se pun fructele congelate intr-o oala si se amesteca cu mierea. Se tin pe foc 3-5 minute, pana cand se decongeleaza si mierea se topeste, ca sa se obtina un sirop.
Se iau de pe foc, se toarna compozitia intr-o strecuratoare si apoi se lasa siropul sa se scurga.
Se pune prima bezea pe platou si se acopara cu jumatate din crema si cu fructele de padure.
Se aseaza deasupra a doua bezea, care se acopara cu restul de crema si se orneza cu capsuni.
Siropul se pune la servire.