fbpx

Tort pictat, de Florii

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Am pregătit pentru sărbătoriții noștri de pe 12 aprilie plus Florii, un tort cu 4 foi de pandișpan, cremă de cafea, cremă de ciocolată. Ca decor, am ales să-l pictez cu multe flori.

ShareSalvează
Produce12 PorțiiTimp de Preparare2 ore 30 minsTimp de gătire / răcire26 minsTimp Total2 ore 56 mins

Ingrediente:

Pentru blaturi :
 6 ouă L
 sare
 6 apă fierbinte
 5 ml îndulcitor
 130 ml ulei
 5 făină
 2 nucă măcinată
 7 g praf de copt
 ½ linguriță(e) colorant alimentar natural pudră verde
Pentru sirop avem nevoie de :
 300 ml apă
 1 linguri(ă) coajă de portocală ținută în zahăr la borcan
 2,50 ml îndulcitor
 2 whisky
Pentru creme :
 2 gălbenușuri
 sare
 200 ml lapte
 1 oz zahăr vanilat Bourbon
 1 linguri(ă) făină
 1 linguri(ă) cafea solubilă Nescafe Strong (ness)
 40 g ciocolată cu lapte
 200 ml frişcă lichidă
Pentru decor :
 250 g cremă mascarpone
 100 ml frişcă lichidă
 4 apă fierbinte
 ½ linguriță(e) colorant alimentar natural pudră galben
 ½ linguriță(e) colorant alimentar natural pudră orange
 ½ linguriță(e) colorant alimentar natural pudră verde
 ½ linguriță(e) colorant alimentar natural pudră roșu
 30 g ciocolată albă (pentru scris)

Mod de preparare:

Pregatirea blaturilor :
1

Se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul, iar când se formează spuma, se adaugă gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte în care am dizolvat colorantul pudră verde , iar la urmă, nuca, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă în 2 forme rotunde pentru copt. Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aproximativ 26 de minute sau până trec testul scobitorii. Se lasă la răcit.

Pregatirea siropului :
2

Se fierbe pe foc mic aproximativ 5 minute apa, îndulcitorul, tăria și coaja de portocală. Se lasă la răcit.

Pregatirea cremelor :
3

Se amestecă, într-o crăticioară, gălbenușurile cu zahărul vanilat Bourbon, laptele rece și făina, dar și un praf de sare. Se bat cu telul și se fierb pe foc mic, până se îngroașă. Se dă amestecul de pe foc și se lasă la răcit.

4

Se adaugă acum frişca lichidă și se bate cu mixerul, până devine cremoasă și fină.
Din crema obținută, o treime se amestecă într-un castronel, separat, cu ciocolata cu lapte topită și răcorită. Restul de cremă se amestecă ușor cu nessul.

Montarea tortului :
5

Se taie fiecare blat în 2 foi. Se însiropează, apoi se umple tortul cu creme : eu le-am alternat : un strat cu cremă de ness, unul cu cremă de ciocolată, iar ultimul tot cremă de ness.

Decor :
6

Pentru crema de decor, se bat cu mixerul crema mascarpone cu frişca lichidă. Se îmbracă tortul în alb, apoi crema rămasă se împarte în mai multe castronele și se colorează cu coloranții alimentari naturali dizolvați în apă fierbinte (aproximativ o linguriță de apă pentru fiecare culoare). Se pictează cu flori cu ajutorul unor spatule pentru torturi, dar și pensule.

7

Se decorează și cu litere din ciocolată albă pregătite din ciocolată albă topită și răcorită și turnată pe o bucată de foaie de copt cu un poș făcut dintr-un con de hârtie de copt și date la congelator măcar o oră până la folosire.

Ingrediente

Pentru blaturi :
 6 ouă L
 sare
 6 apă fierbinte
 5 ml îndulcitor
 130 ml ulei
 5 făină
 2 nucă măcinată
 7 g praf de copt
 ½ linguriță(e) colorant alimentar natural pudră verde
Pentru sirop avem nevoie de :
 300 ml apă
 1 linguri(ă) coajă de portocală ținută în zahăr la borcan
 2,50 ml îndulcitor
 2 whisky
Pentru creme :
 2 gălbenușuri
 sare
 200 ml lapte
 1 oz zahăr vanilat Bourbon
 1 linguri(ă) făină
 1 linguri(ă) cafea solubilă Nescafe Strong (ness)
 40 g ciocolată cu lapte
 200 ml frişcă lichidă
Pentru decor :
 250 g cremă mascarpone
 100 ml frişcă lichidă
 4 apă fierbinte
 ½ linguriță(e) colorant alimentar natural pudră galben
 ½ linguriță(e) colorant alimentar natural pudră orange
 ½ linguriță(e) colorant alimentar natural pudră verde
 ½ linguriță(e) colorant alimentar natural pudră roșu
 30 g ciocolată albă (pentru scris)

Direcții

Pregatirea blaturilor :
1

Se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul, iar când se formează spuma, se adaugă gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte în care am dizolvat colorantul pudră verde , iar la urmă, nuca, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă în 2 forme rotunde pentru copt. Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aproximativ 26 de minute sau până trec testul scobitorii. Se lasă la răcit.

Pregatirea siropului :
2

Se fierbe pe foc mic aproximativ 5 minute apa, îndulcitorul, tăria și coaja de portocală. Se lasă la răcit.

Pregatirea cremelor :
3

Se amestecă, într-o crăticioară, gălbenușurile cu zahărul vanilat Bourbon, laptele rece și făina, dar și un praf de sare. Se bat cu telul și se fierb pe foc mic, până se îngroașă. Se dă amestecul de pe foc și se lasă la răcit.

4

Se adaugă acum frişca lichidă și se bate cu mixerul, până devine cremoasă și fină.
Din crema obținută, o treime se amestecă într-un castronel, separat, cu ciocolata cu lapte topită și răcorită. Restul de cremă se amestecă ușor cu nessul.

Montarea tortului :
5

Se taie fiecare blat în 2 foi. Se însiropează, apoi se umple tortul cu creme : eu le-am alternat : un strat cu cremă de ness, unul cu cremă de ciocolată, iar ultimul tot cremă de ness.

Decor :
6

Pentru crema de decor, se bat cu mixerul crema mascarpone cu frişca lichidă. Se îmbracă tortul în alb, apoi crema rămasă se împarte în mai multe castronele și se colorează cu coloranții alimentari naturali dizolvați în apă fierbinte (aproximativ o linguriță de apă pentru fiecare culoare). Se pictează cu flori cu ajutorul unor spatule pentru torturi, dar și pensule.

7

Se decorează și cu litere din ciocolată albă pregătite din ciocolată albă topită și răcorită și turnată pe o bucată de foaie de copt cu un poș făcut dintr-un con de hârtie de copt și date la congelator măcar o oră până la folosire.

Tort pictat, de Florii