fbpx

Tort rapid de mere

AutorLbloju
DificultateIntermediar

Un tort delicios si usor de pregatit

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 6 Zahar pentru caramelizat
 3 Mere mari
 50 g Unt taiat cubulete
 6 Oua
 6 Zahar
 6 Faina
 1 oz Praf de copt
 1 oz Zahar vanilat

Mod de preparare:

1

Intr-o craticioara cu 20/30cm diametru, caramelizam 6 linguri de zahar. Merele curatate, fie le taiem jumatati, fie felii subtiri. Inainte de a se raci complet zaharul (pe care il intindem si pe peretii craticioarei), asezam merele si printre ele presaram cubulete mici de unt (putem pune si un praf de scortisoara sau nucsoara). Bagam merele in cuptor la foc mic sau 100 grade cuptor ventilat.

2

Între timp pregatim pandispanul. Separam albusurile de galbenus. Batem albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat pana este bine incorporat. Adaugam galbenusurile. Punem in ploaie faina si praful de copt, amestecand de sus in jos cu o lingura sau spatula. Scoatem din cuptor craticioara cu merele aburinde, punem aluatul peste si dam la cuptor la 150 de grade, 30 de minute.

Dupa ce oprim cuptorul punem o farfurie peste craticioara, timp de 5 minute. Scoatem craticioara cu tortul din cuptor. Marginile ar trebui sa fie desprinse de peretii craticioarei. Luam o farfurie intinsa sau un platou si rasturnam cu grija tortul (siropul este inca fierbinte. Mare atentie!). Daca doriti il puteti orna cu frisca. Merge de minune vara servit cald alaturi de o cupa de inghetate vanilie.

Ingrediente

 6 Zahar pentru caramelizat
 3 Mere mari
 50 g Unt taiat cubulete
 6 Oua
 6 Zahar
 6 Faina
 1 oz Praf de copt
 1 oz Zahar vanilat

Direcții

1

Intr-o craticioara cu 20/30cm diametru, caramelizam 6 linguri de zahar. Merele curatate, fie le taiem jumatati, fie felii subtiri. Inainte de a se raci complet zaharul (pe care il intindem si pe peretii craticioarei), asezam merele si printre ele presaram cubulete mici de unt (putem pune si un praf de scortisoara sau nucsoara). Bagam merele in cuptor la foc mic sau 100 grade cuptor ventilat.

2

Între timp pregatim pandispanul. Separam albusurile de galbenus. Batem albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat pana este bine incorporat. Adaugam galbenusurile. Punem in ploaie faina si praful de copt, amestecand de sus in jos cu o lingura sau spatula. Scoatem din cuptor craticioara cu merele aburinde, punem aluatul peste si dam la cuptor la 150 de grade, 30 de minute.

Dupa ce oprim cuptorul punem o farfurie peste craticioara, timp de 5 minute. Scoatem craticioara cu tortul din cuptor. Marginile ar trebui sa fie desprinse de peretii craticioarei. Luam o farfurie intinsa sau un platou si rasturnam cu grija tortul (siropul este inca fierbinte. Mare atentie!). Daca doriti il puteti orna cu frisca. Merge de minune vara servit cald alaturi de o cupa de inghetate vanilie.

Tort rapid de mere