Tort red velvet

Autorlya_ana
DificultateIntermediar

Tort red velvet cu crema de mascarpone si frișcă!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

Pentru blat :
 2 oua
 300 gr făina
 150 gr unt 82% grasime
 300 gr zahar
 250 gr lapte bătut
 1 esența vanilie
 1 bicarbonat sodiu stins cu oțet
 1 oz praf de copt
Pentru crema :
 500 gr Mascarpone
 400 ml smantana pentru frișcă
 150 gr zahar pudra
 1 esența de vanilie
Decor :
 500 gr căpșuni
 150 gr afine
 150 gr coacaze roșii

Mod de preparare:

Pregatirea blatului :
1

Se amesteca ingredientele uscate, făina, praf de copt si bicarbonat. Se mixeaza untul cu zaharul, se adauga câte un ou pe rând si se mixează după fiecare.

2

Se adauga si vanilia si se mixează pana se obține o compoziție cremoasă.

3

Se adauga colorantul in laptele bătut, apoi laptele in compoziția cremoasă împreuna cu făina.

4

Se omogenizează compoziția si se împarte in doua forme rotunde de tort.

5

Se coc la 180˚C pentru 30 minute sau pana trece testul scobitorii.

Pregatirea cremei :
6

In bolul mixerului se pun toate ingredientele pentru crema si se mixează pana are o consistentă densa si cremoasă. Se da la frigider pana la utilizare.

Asamblare :
7

Se pune jumătate din crema pe primul blat, apoi se adauga din fructe.

8

Se pune si al 2-lea blat si se adauga cealaltă jumătate din cantitatea de crema.

9

Se ornează cu fructe deasupra după placul fiecăruia.

Ingrediente

Pentru blat :
 2 oua
 300 gr făina
 150 gr unt 82% grasime
 300 gr zahar
 250 gr lapte bătut
 1 esența vanilie
 1 bicarbonat sodiu stins cu oțet
 1 oz praf de copt
Pentru crema :
 500 gr Mascarpone
 400 ml smantana pentru frișcă
 150 gr zahar pudra
 1 esența de vanilie
Decor :
 500 gr căpșuni
 150 gr afine
 150 gr coacaze roșii

Indicații

Pregatirea blatului :
1

Se amesteca ingredientele uscate, făina, praf de copt si bicarbonat. Se mixeaza untul cu zaharul, se adauga câte un ou pe rând si se mixează după fiecare.

2

Se adauga si vanilia si se mixează pana se obține o compoziție cremoasă.

3

Se adauga colorantul in laptele bătut, apoi laptele in compoziția cremoasă împreuna cu făina.

4

Se omogenizează compoziția si se împarte in doua forme rotunde de tort.

5

Se coc la 180˚C pentru 30 minute sau pana trece testul scobitorii.

Pregatirea cremei :
6

In bolul mixerului se pun toate ingredientele pentru crema si se mixează pana are o consistentă densa si cremoasă. Se da la frigider pana la utilizare.

Asamblare :
7

Se pune jumătate din crema pe primul blat, apoi se adauga din fructe.

8

Se pune si al 2-lea blat si se adauga cealaltă jumătate din cantitatea de crema.

9

Se ornează cu fructe deasupra după placul fiecăruia.

Note

Tort red velvet