fbpx

Tort red velvet

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Tortul nostru preferat!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare40 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 40 mins

Ingrediente:

Blat
 230 g făină
 15 g cacao
 120 g unt
 200 g zahăr
 240 ml lapte batut
 10 ml esență de vanilie
 7 g praf de copt
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 30 g colorant roșu
Crema si topping
 200 g cremă de brânză
 200 ml smântână lichidă
 1 linguriță(e) zahăr pudră
Ornat si umplutura de fructe
 500 g căpșune
 4 linguri(ă) zeamă de lămâie
 1 linguri(ă) zahăr

Mod de preparare:

1

Într-un bol amestecăm ingredientele uscate: făina, cacao, sare, praf de copt și bicarbonatul de sodiu.

2

Într-un bol punem untul la temperatura camerei și îl mixăm circa 2 minute, adăugăm zahărul și mai mixăm până când devine cremos (3-4 minute). Adăugăm ouăle pe rând, mixăm după fiecare, apoi punem esența de vanilie și cu o spatulă amestecăm bine. Punem colorantul peste laptele bătut și amestecăm bine până se încorporează.

3

Cu mixerul la viteza mică punem peste amestecul de unt, alternativ, făina și apoi lapte bătut, mixam ușor și repetăm procedeul, finisând cu făină.

4

Împărțim compoziția în mod egal și o punem în 2 tăvi pentru tort (unse cu unt în prealabil) cu marginea detașabilă (eu am folosit diametru de 28 cm).

5

Băgăm tăvile în cuptorul preîncălzit la o temperatura de 180/190°C și ținem 20 de minute.

6

Căpșunele se taie cubulețe și punem peste ele 1 lingură de zahăr și 4 linguri de suc de lămâie. Le-am lăsat la macerat circa 20 de minute; au lăsat un sirop cu care am însiropat blaturile.

7

Asamblare: lăsăm blaturile să se răcească complet înainte să le scoatem din tăvi. Mixăm smântâna cu zahărul pudră, la final adăugăm brânza și mai amestecăm puțin. După ce însiropăm blatul, punem crema uniform, un strat de căpșune și apoi celalalt blat pe care doar îl însiropăm și punem crema. Decoram cu căpșune.

Ingrediente

Blat
 230 g făină
 15 g cacao
 120 g unt
 200 g zahăr
 240 ml lapte batut
 10 ml esență de vanilie
 7 g praf de copt
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 30 g colorant roșu
Crema si topping
 200 g cremă de brânză
 200 ml smântână lichidă
 1 linguriță(e) zahăr pudră
Ornat si umplutura de fructe
 500 g căpșune
 4 linguri(ă) zeamă de lămâie
 1 linguri(ă) zahăr

Direcții

1

Într-un bol amestecăm ingredientele uscate: făina, cacao, sare, praf de copt și bicarbonatul de sodiu.

2

Într-un bol punem untul la temperatura camerei și îl mixăm circa 2 minute, adăugăm zahărul și mai mixăm până când devine cremos (3-4 minute). Adăugăm ouăle pe rând, mixăm după fiecare, apoi punem esența de vanilie și cu o spatulă amestecăm bine. Punem colorantul peste laptele bătut și amestecăm bine până se încorporează.

3

Cu mixerul la viteza mică punem peste amestecul de unt, alternativ, făina și apoi lapte bătut, mixam ușor și repetăm procedeul, finisând cu făină.

4

Împărțim compoziția în mod egal și o punem în 2 tăvi pentru tort (unse cu unt în prealabil) cu marginea detașabilă (eu am folosit diametru de 28 cm).

5

Băgăm tăvile în cuptorul preîncălzit la o temperatura de 180/190°C și ținem 20 de minute.

6

Căpșunele se taie cubulețe și punem peste ele 1 lingură de zahăr și 4 linguri de suc de lămâie. Le-am lăsat la macerat circa 20 de minute; au lăsat un sirop cu care am însiropat blaturile.

7

Asamblare: lăsăm blaturile să se răcească complet înainte să le scoatem din tăvi. Mixăm smântâna cu zahărul pudră, la final adăugăm brânza și mai amestecăm puțin. După ce însiropăm blatul, punem crema uniform, un strat de căpșune și apoi celalalt blat pe care doar îl însiropăm și punem crema. Decoram cu căpșune.

Tort red velvet