Tort red velvet

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Tortul nostru preferat!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

Blat
 230 gr făină
 15 gr cacao
 120 gr unt
 200 gr zahăr
 240 ml lapte batut
 10 ml esență de vanilie
 7 gr praf de copt
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 30 gr colorant roșu
Crema si topping
 200 gr cremă de brânză
 200 ml smântână lichidă
 1 tsp zahăr pudră
Ornat si umplutura de fructe
 500 gr căpșune
 4 tbsp zeamă de lămâie
 1 tbsp zahăr

Mod de preparare:

1

Într-un bol amestecăm ingredientele uscate: făina, cacao, sare, praf de copt și bicarbonatul de sodiu.

2

Într-un bol punem untul la temperatura camerei și îl mixăm circa 2 minute, adăugăm zahărul și mai mixăm până când devine cremos (3-4 minute). Adăugăm ouăle pe rând, mixăm după fiecare, apoi punem esența de vanilie și cu o spatulă amestecăm bine. Punem colorantul peste laptele bătut și amestecăm bine până se încorporează.

3

Cu mixerul la viteza mică punem peste amestecul de unt, alternativ, făina și apoi lapte bătut, mixam ușor și repetăm procedeul, finisând cu făină.

4

Împărțim compoziția în mod egal și o punem în 2 tăvi pentru tort (unse cu unt în prealabil) cu marginea detașabilă (eu am folosit diametru de 28 cm).

5

Băgăm tăvile în cuptorul preîncălzit la o temperatura de 180/190°C și ținem 20 de minute.

6

Căpșunele se taie cubulețe și punem peste ele 1 lingură de zahăr și 4 linguri de suc de lămâie. Le-am lăsat la macerat circa 20 de minute; au lăsat un sirop cu care am însiropat blaturile.

7

Asamblare: lăsăm blaturile să se răcească complet înainte să le scoatem din tăvi. Mixăm smântâna cu zahărul pudră, la final adăugăm brânza și mai amestecăm puțin. După ce însiropăm blatul, punem crema uniform, un strat de căpșune și apoi celalalt blat pe care doar îl însiropăm și punem crema. Decoram cu căpșune.

Ingrediente

Blat
 230 gr făină
 15 gr cacao
 120 gr unt
 200 gr zahăr
 240 ml lapte batut
 10 ml esență de vanilie
 7 gr praf de copt
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 30 gr colorant roșu
Crema si topping
 200 gr cremă de brânză
 200 ml smântână lichidă
 1 tsp zahăr pudră
Ornat si umplutura de fructe
 500 gr căpșune
 4 tbsp zeamă de lămâie
 1 tbsp zahăr

Indicații

1

Într-un bol amestecăm ingredientele uscate: făina, cacao, sare, praf de copt și bicarbonatul de sodiu.

2

Într-un bol punem untul la temperatura camerei și îl mixăm circa 2 minute, adăugăm zahărul și mai mixăm până când devine cremos (3-4 minute). Adăugăm ouăle pe rând, mixăm după fiecare, apoi punem esența de vanilie și cu o spatulă amestecăm bine. Punem colorantul peste laptele bătut și amestecăm bine până se încorporează.

3

Cu mixerul la viteza mică punem peste amestecul de unt, alternativ, făina și apoi lapte bătut, mixam ușor și repetăm procedeul, finisând cu făină.

4

Împărțim compoziția în mod egal și o punem în 2 tăvi pentru tort (unse cu unt în prealabil) cu marginea detașabilă (eu am folosit diametru de 28 cm).

5

Băgăm tăvile în cuptorul preîncălzit la o temperatura de 180/190°C și ținem 20 de minute.

6

Căpșunele se taie cubulețe și punem peste ele 1 lingură de zahăr și 4 linguri de suc de lămâie. Le-am lăsat la macerat circa 20 de minute; au lăsat un sirop cu care am însiropat blaturile.

7

Asamblare: lăsăm blaturile să se răcească complet înainte să le scoatem din tăvi. Mixăm smântâna cu zahărul pudră, la final adăugăm brânza și mai amestecăm puțin. După ce însiropăm blatul, punem crema uniform, un strat de căpșune și apoi celalalt blat pe care doar îl însiropăm și punem crema. Decoram cu căpșune.

Tort red velvet