Tort red velvet cu piure de dovleac

AutorEmilia Micu
DificultateIntermediar

Tortul Red Velvet atrage in primul rand, prin culoarea sa minunata. Am adaptat putin reteta la anotimpul toamna si am adaugat si piure de dovleac in el. Foarte multumita de gust si aspect!

ShareSave
Un desert care surprinde atat prin gust dar si prin aspect
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 50 minute

Ingrediente:

 125 gr unt
 250 gr zahar
 4 oua
 270 ml chefir
 2 tbsp cacao
 1 tsp praf de copt
 300 gr faina alba
 colorant alimentar rosu
 esenta de rom
PIURE DE DOVLEAC
 250 gr dovleac
 3 tbsp zahar
crema/ornat
 400 ml frisca lichida indulcita
 40 gr ciocolata neagra
decor
 10 physalis

Mod de preparare:

1

Intai de toate, am pregatit blatul astfel: am pus intr-un bol incapator untul la temperatura camerei si zaharul si le-am amestecat foarte bine.

2

Am adaugat peste crema formata cele 4 oua, pe rand. Eu am folosit oua de rata. Dupa ce am incorporat rand pe rand ouale, am adaugat chefirul, pudra de cacao, praful de copt, esenta de rom (puteti folosi si de vanilie) si faina. Le-am incorporat bine cu ajutorul unui mixer si al unei palete de bucatarie.

3

Am adaugat apoi colorantul alimentar rosu pana a ajuns la culoarea dorita. Am turnat compozitia intr-o forma de tort cu peretii detasabili si am dat-o la cuptor pentru aproximativ 45 minute la 180°C. Cand a fost gata, am lasat-o la racit si am taiat-o in doua bucati. Este un blat umed si nu trebuie insiropat.

4

Dovleacul l-am tocat marunt la robotul de bucatarie dar poate fi dat si pe razatoare. L-am inmuiat apoi intr-o tigaie cu 3 linguri de zahar. Am amestecat in el si in aproximativ 10 minute a fost moale si gustos. L-am lasat sa se raceasca si apoi l-am intins pe blatul de tort.

5

Am batut frica si am razuit in ea cicolata neagra. O parte din frisca am adaugat-o peste piureul de dovleac (cam jumatate). Am pus apoi a doua bucata de blat deasupra si am apasat usor.

6

Am ornat partea de sus a tortului cu restul de frisca si cu physalis. Am lasat tortul la rece aproximativ 2 ore (ideal peste noapte).

Ingrediente

 125 gr unt
 250 gr zahar
 4 oua
 270 ml chefir
 2 tbsp cacao
 1 tsp praf de copt
 300 gr faina alba
 colorant alimentar rosu
 esenta de rom
PIURE DE DOVLEAC
 250 gr dovleac
 3 tbsp zahar
crema/ornat
 400 ml frisca lichida indulcita
 40 gr ciocolata neagra
decor
 10 physalis

Indicații

1

Intai de toate, am pregatit blatul astfel: am pus intr-un bol incapator untul la temperatura camerei si zaharul si le-am amestecat foarte bine.

2

Am adaugat peste crema formata cele 4 oua, pe rand. Eu am folosit oua de rata. Dupa ce am incorporat rand pe rand ouale, am adaugat chefirul, pudra de cacao, praful de copt, esenta de rom (puteti folosi si de vanilie) si faina. Le-am incorporat bine cu ajutorul unui mixer si al unei palete de bucatarie.

3

Am adaugat apoi colorantul alimentar rosu pana a ajuns la culoarea dorita. Am turnat compozitia intr-o forma de tort cu peretii detasabili si am dat-o la cuptor pentru aproximativ 45 minute la 180°C. Cand a fost gata, am lasat-o la racit si am taiat-o in doua bucati. Este un blat umed si nu trebuie insiropat.

4

Dovleacul l-am tocat marunt la robotul de bucatarie dar poate fi dat si pe razatoare. L-am inmuiat apoi intr-o tigaie cu 3 linguri de zahar. Am amestecat in el si in aproximativ 10 minute a fost moale si gustos. L-am lasat sa se raceasca si apoi l-am intins pe blatul de tort.

5

Am batut frica si am razuit in ea cicolata neagra. O parte din frisca am adaugat-o peste piureul de dovleac (cam jumatate). Am pus apoi a doua bucata de blat deasupra si am apasat usor.

6

Am ornat partea de sus a tortului cu restul de frisca si cu physalis. Am lasat tortul la rece aproximativ 2 ore (ideal peste noapte).

Note

Tort red velvet cu piure de dovleac