Tortul Red Velvet atrage in primul rand, prin culoarea sa minunata. Am adaptat putin reteta la anotimpul toamna si am adaugat si piure de dovleac in el. Foarte multumita de gust si aspect!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intai de toate, am pregatit blatul astfel: am pus intr-un bol incapator untul la temperatura camerei si zaharul si le-am amestecat foarte bine.
Am adaugat peste crema formata cele 4 oua, pe rand. Eu am folosit oua de rata. Dupa ce am incorporat rand pe rand ouale, am adaugat chefirul, pudra de cacao, praful de copt, esenta de rom (puteti folosi si de vanilie) si faina. Le-am incorporat bine cu ajutorul unui mixer si al unei palete de bucatarie.
Am adaugat apoi colorantul alimentar rosu pana a ajuns la culoarea dorita. Am turnat compozitia intr-o forma de tort cu peretii detasabili si am dat-o la cuptor pentru aproximativ 45 minute la 180°C. Cand a fost gata, am lasat-o la racit si am taiat-o in doua bucati. Este un blat umed si nu trebuie insiropat.
Dovleacul l-am tocat marunt la robotul de bucatarie dar poate fi dat si pe razatoare. L-am inmuiat apoi intr-o tigaie cu 3 linguri de zahar. Am amestecat in el si in aproximativ 10 minute a fost moale si gustos. L-am lasat sa se raceasca si apoi l-am intins pe blatul de tort.
Am batut frica si am razuit in ea cicolata neagra. O parte din frisca am adaugat-o peste piureul de dovleac (cam jumatate). Am pus apoi a doua bucata de blat deasupra si am apasat usor.
Am ornat partea de sus a tortului cu restul de frisca si cu physalis. Am lasat tortul la rece aproximativ 2 ore (ideal peste noapte).
Ingrediente
Indicații
Intai de toate, am pregatit blatul astfel: am pus intr-un bol incapator untul la temperatura camerei si zaharul si le-am amestecat foarte bine.
Am adaugat peste crema formata cele 4 oua, pe rand. Eu am folosit oua de rata. Dupa ce am incorporat rand pe rand ouale, am adaugat chefirul, pudra de cacao, praful de copt, esenta de rom (puteti folosi si de vanilie) si faina. Le-am incorporat bine cu ajutorul unui mixer si al unei palete de bucatarie.
Am adaugat apoi colorantul alimentar rosu pana a ajuns la culoarea dorita. Am turnat compozitia intr-o forma de tort cu peretii detasabili si am dat-o la cuptor pentru aproximativ 45 minute la 180°C. Cand a fost gata, am lasat-o la racit si am taiat-o in doua bucati. Este un blat umed si nu trebuie insiropat.
Dovleacul l-am tocat marunt la robotul de bucatarie dar poate fi dat si pe razatoare. L-am inmuiat apoi intr-o tigaie cu 3 linguri de zahar. Am amestecat in el si in aproximativ 10 minute a fost moale si gustos. L-am lasat sa se raceasca si apoi l-am intins pe blatul de tort.
Am batut frica si am razuit in ea cicolata neagra. O parte din frisca am adaugat-o peste piureul de dovleac (cam jumatate). Am pus apoi a doua bucata de blat deasupra si am apasat usor.
Am ornat partea de sus a tortului cu restul de frisca si cu physalis. Am lasat tortul la rece aproximativ 2 ore (ideal peste noapte).