Un tort delicios!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, sare, praf de copt si bicarbonatul de sodiu
Intr-un bol punem untul la temperatura camerei si il mixam circa 2 minute, adaugam zaharul si mai mixam pana cand devine cremos (3-4 minute). Adaugam ouale pe rand, mixam dupa fiecare, apoi punem esenta de vanilie si cu o spatula amestecam bine. Punem colorantul peste laptele batut si amestecam bine pana se incorporeaza.
Cu mixerul la viteza mica punem peste amestecul de unt, alternativ, faina si apoi lapte batut, mixam usor si repetam procedeul, finisand cu faina.
Impartim compozitia in mod egal si o punem in 2 tavi pentru tort (unse cu unt in prealabil) cu marginea detasabila (eu am folosit cu diametru de 24 cm).
Bagam tavile in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180/190°C si tinem 20 de minute.
Punem zmeura congelata intr- un bol si punem peste ea zaharul si sucul de la o lamaie. Le-am lasat la macerat circa 20 de minute; au lasat un sirop cu care am insiropat blaturile.
Asamblare: lasam blaturile sa se raceasca complet inainte sa le scoatem din tavi. Mixam smantana cu zaharul pudra, la final adaugam branza si mai amestecam putin. Dupa ce insiropam blatul, punem crema uniform, un strat de zmeura si apoi celalalt blat pe care doar il insiropam si punem crema.
Intr-o cratita topim ciocolata cu smantana lichida si o turnam peste tort si apoi decoram cu zmeura proaspata si merisoare.
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, sare, praf de copt si bicarbonatul de sodiu
Intr-un bol punem untul la temperatura camerei si il mixam circa 2 minute, adaugam zaharul si mai mixam pana cand devine cremos (3-4 minute). Adaugam ouale pe rand, mixam dupa fiecare, apoi punem esenta de vanilie si cu o spatula amestecam bine. Punem colorantul peste laptele batut si amestecam bine pana se incorporeaza.
Cu mixerul la viteza mica punem peste amestecul de unt, alternativ, faina si apoi lapte batut, mixam usor si repetam procedeul, finisand cu faina.
Impartim compozitia in mod egal si o punem in 2 tavi pentru tort (unse cu unt in prealabil) cu marginea detasabila (eu am folosit cu diametru de 24 cm).
Bagam tavile in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180/190°C si tinem 20 de minute.
Punem zmeura congelata intr- un bol si punem peste ea zaharul si sucul de la o lamaie. Le-am lasat la macerat circa 20 de minute; au lasat un sirop cu care am insiropat blaturile.
Asamblare: lasam blaturile sa se raceasca complet inainte sa le scoatem din tavi. Mixam smantana cu zaharul pudra, la final adaugam branza si mai amestecam putin. Dupa ce insiropam blatul, punem crema uniform, un strat de zmeura si apoi celalalt blat pe care doar il insiropam si punem crema.
Intr-o cratita topim ciocolata cu smantana lichida si o turnam peste tort si apoi decoram cu zmeura proaspata si merisoare.