fbpx

Tort Red Velvet cu zmeura

AutorSoare Elena
DificultateAvansat

Un tort delicios!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

Blat
 450 g faina alba
 30 g cacao
 240 g unt
 400 g zahar
 4 oua
 480 ml lapte batut
 14 g praf de copt
 20 ml esenta de vanilie
 2 esenta de vanilie
 20 g colorant alimentar rosu
Crema si topping
 400 g crema de branza
 400 g smantana lichida
 3 zahar pudra
Umplutura de fructe
 500 g zmeura congelata
 5 zahar
 1 lamaie
Ganaj
 200 g ciocolata neagra
 200 ml smantana lichida
Pentru decorat
 100 g zmeura proaspata
 80 g merisoare

Mod de preparare:

1

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, sare, praf de copt si bicarbonatul de sodiu

2

Intr-un bol punem untul la temperatura camerei si il mixam circa 2 minute, adaugam zaharul si mai mixam pana cand devine cremos (3-4 minute). Adaugam ouale pe rand, mixam dupa fiecare, apoi punem esenta de vanilie si cu o spatula amestecam bine. Punem colorantul peste laptele batut si amestecam bine pana se incorporeaza.

3

Cu mixerul la viteza mica punem peste amestecul de unt, alternativ, faina si apoi lapte batut, mixam usor si repetam procedeul, finisand cu faina.

4

Impartim compozitia in mod egal si o punem in 2 tavi pentru tort (unse cu unt in prealabil) cu marginea detasabila (eu am folosit cu diametru de 24 cm).

5

Bagam tavile in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180/190°C si tinem 20 de minute.

6

Punem zmeura congelata intr- un bol si punem peste ea zaharul si sucul de la o lamaie. Le-am lasat la macerat circa 20 de minute; au lasat un sirop cu care am insiropat blaturile.

7

Asamblare: lasam blaturile sa se raceasca complet inainte sa le scoatem din tavi. Mixam smantana cu zaharul pudra, la final adaugam branza si mai amestecam putin. Dupa ce insiropam blatul, punem crema uniform, un strat de zmeura si apoi celalalt blat pe care doar il insiropam si punem crema.

8

Intr-o cratita topim ciocolata cu smantana lichida si o turnam peste tort si apoi decoram cu zmeura proaspata si merisoare.

Ingrediente

Blat
 450 g faina alba
 30 g cacao
 240 g unt
 400 g zahar
 4 oua
 480 ml lapte batut
 14 g praf de copt
 20 ml esenta de vanilie
 2 esenta de vanilie
 20 g colorant alimentar rosu
Crema si topping
 400 g crema de branza
 400 g smantana lichida
 3 zahar pudra
Umplutura de fructe
 500 g zmeura congelata
 5 zahar
 1 lamaie
Ganaj
 200 g ciocolata neagra
 200 ml smantana lichida
Pentru decorat
 100 g zmeura proaspata
 80 g merisoare

Direcții

1

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, sare, praf de copt si bicarbonatul de sodiu

2

Intr-un bol punem untul la temperatura camerei si il mixam circa 2 minute, adaugam zaharul si mai mixam pana cand devine cremos (3-4 minute). Adaugam ouale pe rand, mixam dupa fiecare, apoi punem esenta de vanilie si cu o spatula amestecam bine. Punem colorantul peste laptele batut si amestecam bine pana se incorporeaza.

3

Cu mixerul la viteza mica punem peste amestecul de unt, alternativ, faina si apoi lapte batut, mixam usor si repetam procedeul, finisand cu faina.

4

Impartim compozitia in mod egal si o punem in 2 tavi pentru tort (unse cu unt in prealabil) cu marginea detasabila (eu am folosit cu diametru de 24 cm).

5

Bagam tavile in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180/190°C si tinem 20 de minute.

6

Punem zmeura congelata intr- un bol si punem peste ea zaharul si sucul de la o lamaie. Le-am lasat la macerat circa 20 de minute; au lasat un sirop cu care am insiropat blaturile.

7

Asamblare: lasam blaturile sa se raceasca complet inainte sa le scoatem din tavi. Mixam smantana cu zaharul pudra, la final adaugam branza si mai amestecam putin. Dupa ce insiropam blatul, punem crema uniform, un strat de zmeura si apoi celalalt blat pe care doar il insiropam si punem crema.

8

Intr-o cratita topim ciocolata cu smantana lichida si o turnam peste tort si apoi decoram cu zmeura proaspata si merisoare.

Tort Red Velvet cu zmeura