Clatitele sunt de departe unul dintre cele mai simple si versatile preparate! Daca aveti impresia ca o sa va vorbesc despre clasicile clatitele cu dulceata…va inselati! Clatitele pot fi dulci sau sarate, iar astazi am pregatit o reteta de clatite sarate, un tort cu branza, patrunjel si ton in conserva.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Topim untul si il lasam sa se raceasca. Intr-un bol punem faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea pe care le amestecam.
Peste faina adaugam sana, ouale si untul topit si racit.
Cu o lingura de lemn sau paleta amestecam ingredientele usor astfel incat aluatul sa ramana pufos. daca raman cateva gogoloase... nu se intampla nimic.
Aluatul obtinut va fi mai mai pufos si mai gros decat cel pentru clatitele traditionale.
Asezam pe plita o tigaie antiaderenta si o lasam sa se incinga, doar pentru prima data punem cativa stopi de ulei pe care il uniformizam pe toata suprafata tigaii. Cu un polonic turnam aluat de clatite in mijlocul tigaii si ii dam forma rotunda.
Cand clatita face niste bule o intoarcem pe partea cealata. Niciodata nu o intoarcem de mai multe ori. Dupa prima clatita nu mai ungem cu ulei tigaia, clatitele se rumenesc frumos pe ambele parti si cu o paleta le desprindem foarte usor din tigaie.
Dupa ce se racesc incepem sa formam tortul. Ungem fiecare clatita cu branza, asezam patrunjel intre ele si din doua in doua clatite asezam si ton. Pastram mai mult ton pentru ultima clatite. Acest tort de clatite este spectaculos dar si foarte delicios. Daca simti nevoia poti sa storci si putina lamaie peste ton.
Ingrediente
Indicații
Topim untul si il lasam sa se raceasca. Intr-un bol punem faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea pe care le amestecam.
Peste faina adaugam sana, ouale si untul topit si racit.
Cu o lingura de lemn sau paleta amestecam ingredientele usor astfel incat aluatul sa ramana pufos. daca raman cateva gogoloase... nu se intampla nimic.
Aluatul obtinut va fi mai mai pufos si mai gros decat cel pentru clatitele traditionale.
Asezam pe plita o tigaie antiaderenta si o lasam sa se incinga, doar pentru prima data punem cativa stopi de ulei pe care il uniformizam pe toata suprafata tigaii. Cu un polonic turnam aluat de clatite in mijlocul tigaii si ii dam forma rotunda.
Cand clatita face niste bule o intoarcem pe partea cealata. Niciodata nu o intoarcem de mai multe ori. Dupa prima clatita nu mai ungem cu ulei tigaia, clatitele se rumenesc frumos pe ambele parti si cu o paleta le desprindem foarte usor din tigaie.
Dupa ce se racesc incepem sa formam tortul. Ungem fiecare clatita cu branza, asezam patrunjel intre ele si din doua in doua clatite asezam si ton. Pastram mai mult ton pentru ultima clatite. Acest tort de clatite este spectaculos dar si foarte delicios. Daca simti nevoia poti sa storci si putina lamaie peste ton.