fbpx

Tort trio de ciocolata

AutorAndra
DificultateIntermediar

Imi plac dulciurile, am avut intotdeauna o slabiciune pentru ele, dar cand vine vorba de prajituri, de departe nu sunt experta. Daca iti place mousse-ul si ciocolata si esti anti-talentat atunci cand vine vorba de prajituri, atunci ar trebui sa incerci tortul trio.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare45 minsTimp de gătire / răcire2 oreTimp Total2 ore 45 mins

Ingrediente:

Blat
 150 g lapte batut
 75 g faina
 60 g zahar
 70 g unt 82% grasime
 2 oua
 20 g cacao
 5 g praf de copt
 1 linguri(ă) extract de vanilie
Mousse de ciocolata neagra
 300 g ciocolata neagra
 250 ml smantana pentru frisca
 40 g unt
 10 g gelatina
 50 ml apa
Mousse de ciocolata cu lapte
 300 g ciocolata cu lapte
 250 ml smantana pentru frisca
 40 g unt
 10 g gelatina
 50 ml apa
Mousse de ciocolata alba
 300 g ciocolata alba
 250 ml smantana pentru frisca
 40 g unt
 15 g gelatina
 65 ml apa

Mod de preparare:

1

Amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o compozitie moale. Adaugati laptele batut, ouale si extractul de vanilie si continuati sa amestecati. Adaugati faina, cacao si praful de copt si amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Adaugati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-o sa se gateasca la 180°C timp de 30 de minute pe functia de caldura sus-jos cu ventilatie.

2

Topiti ciocolata neagra si untul la bain marie, nu o faceti direct pe aragaz. In timp ce ciocolata se topeste, hidrateaza gelatina cu 50 ml de apa. Cand gelatina este hidratata, adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati pana se topeste si gelatina. Lasa totul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Amestecati frisca, dar nu o mixati prea mult, frisca trebuie sa fie neteda, nu tare. Adaugati frisca treptat peste ciocolata topita si amestecati. Adaugati mousse-ul peste blat.

3

Topiti ciocolata cu lapte si untul la bain marie. In timp ce ciocolata se topeste, hidrateaza gelatina cu 50 ml de apa. Cand gelatina este hidratata, adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati pana se topeste si gelatina. Lasa totul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Amestecati frisca, dar nu o mixati mult, doar cat sa fie moale. Adaugati frisca treptat peste ciocolata topita si amestecati. Adaugati mousse-ul peste mousse-ul de ciocolata neagra.

4

Topiti ciocolata alba si untul la bain marie. In timp ce ciocolata se topeste, hidrateaza gelatina cu 65 ml de apa. Cand gelatina este hidratata, adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati pana se topeste si gelatina. Lasa totul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Amestecati frisca pana devine moale. Adaugati frisca treptat peste ciocolata topita si amestecati. Adaugati mousse-ul peste mousse-ul de ciocolata cu lapte.

5

Lasati tortul sa se raceasca minimum 2 ore, de preferat fiind peste noapte.

Ingrediente

Blat
 150 g lapte batut
 75 g faina
 60 g zahar
 70 g unt 82% grasime
 2 oua
 20 g cacao
 5 g praf de copt
 1 linguri(ă) extract de vanilie
Mousse de ciocolata neagra
 300 g ciocolata neagra
 250 ml smantana pentru frisca
 40 g unt
 10 g gelatina
 50 ml apa
Mousse de ciocolata cu lapte
 300 g ciocolata cu lapte
 250 ml smantana pentru frisca
 40 g unt
 10 g gelatina
 50 ml apa
Mousse de ciocolata alba
 300 g ciocolata alba
 250 ml smantana pentru frisca
 40 g unt
 15 g gelatina
 65 ml apa

Direcții

1

Amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o compozitie moale. Adaugati laptele batut, ouale si extractul de vanilie si continuati sa amestecati. Adaugati faina, cacao si praful de copt si amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Adaugati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-o sa se gateasca la 180°C timp de 30 de minute pe functia de caldura sus-jos cu ventilatie.

2

Topiti ciocolata neagra si untul la bain marie, nu o faceti direct pe aragaz. In timp ce ciocolata se topeste, hidrateaza gelatina cu 50 ml de apa. Cand gelatina este hidratata, adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati pana se topeste si gelatina. Lasa totul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Amestecati frisca, dar nu o mixati prea mult, frisca trebuie sa fie neteda, nu tare. Adaugati frisca treptat peste ciocolata topita si amestecati. Adaugati mousse-ul peste blat.

3

Topiti ciocolata cu lapte si untul la bain marie. In timp ce ciocolata se topeste, hidrateaza gelatina cu 50 ml de apa. Cand gelatina este hidratata, adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati pana se topeste si gelatina. Lasa totul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Amestecati frisca, dar nu o mixati mult, doar cat sa fie moale. Adaugati frisca treptat peste ciocolata topita si amestecati. Adaugati mousse-ul peste mousse-ul de ciocolata neagra.

4

Topiti ciocolata alba si untul la bain marie. In timp ce ciocolata se topeste, hidrateaza gelatina cu 65 ml de apa. Cand gelatina este hidratata, adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati pana se topeste si gelatina. Lasa totul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Amestecati frisca pana devine moale. Adaugati frisca treptat peste ciocolata topita si amestecati. Adaugati mousse-ul peste mousse-ul de ciocolata cu lapte.

5

Lasati tortul sa se raceasca minimum 2 ore, de preferat fiind peste noapte.

Tort trio de ciocolata