Tort trio de ciocolata

AutorAndra
DificultateIntermediar

Imi plac dulciurile, am avut intotdeauna o slabiciune pentru ele, dar cand vine vorba de prajituri, de departe nu sunt experta. Daca iti place mousse-ul si ciocolata si esti anti-talentat atunci cand vine vorba de prajituri, atunci ar trebui sa incerci tortul trio.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 45 minute

Ingrediente:

Blat
 150 gr lapte batut
 75 gr faina
 60 gr zahar
 70 gr unt 82% grasime
 2 oua
 20 gr cacao
 5 gr praf de copt
 1 tbsp extract de vanilie
Mousse de ciocolata neagra
 300 gr ciocolata neagra
 250 ml smantana pentru frisca
 40 gr unt
 10 gr gelatina
 50 ml apa
Mousse de ciocolata cu lapte
 300 gr ciocolata cu lapte
 250 ml smantana pentru frisca
 40 gr unt
 10 gr gelatina
 50 ml apa
Mousse de ciocolata alba
 300 gr ciocolata alba
 250 ml smantana pentru frisca
 40 gr unt
 15 gr gelatina
 65 ml apa

Mod de preparare:

1

Amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o compozitie moale. Adaugati laptele batut, ouale si extractul de vanilie si continuati sa amestecati. Adaugati faina, cacao si praful de copt si amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Adaugati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-o sa se gateasca la 180°C timp de 30 de minute pe functia de caldura sus-jos cu ventilatie.

2

Topiti ciocolata neagra si untul la bain marie, nu o faceti direct pe aragaz. In timp ce ciocolata se topeste, hidrateaza gelatina cu 50 ml de apa. Cand gelatina este hidratata, adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati pana se topeste si gelatina. Lasa totul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Amestecati frisca, dar nu o mixati prea mult, frisca trebuie sa fie neteda, nu tare. Adaugati frisca treptat peste ciocolata topita si amestecati. Adaugati mousse-ul peste blat.

3

Topiti ciocolata cu lapte si untul la bain marie. In timp ce ciocolata se topeste, hidrateaza gelatina cu 50 ml de apa. Cand gelatina este hidratata, adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati pana se topeste si gelatina. Lasa totul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Amestecati frisca, dar nu o mixati mult, doar cat sa fie moale. Adaugati frisca treptat peste ciocolata topita si amestecati. Adaugati mousse-ul peste mousse-ul de ciocolata neagra.

4

Topiti ciocolata alba si untul la bain marie. In timp ce ciocolata se topeste, hidrateaza gelatina cu 65 ml de apa. Cand gelatina este hidratata, adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati pana se topeste si gelatina. Lasa totul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Amestecati frisca pana devine moale. Adaugati frisca treptat peste ciocolata topita si amestecati. Adaugati mousse-ul peste mousse-ul de ciocolata cu lapte.

5

Lasati tortul sa se raceasca minimum 2 ore, de preferat fiind peste noapte.

Ingrediente

Blat
 150 gr lapte batut
 75 gr faina
 60 gr zahar
 70 gr unt 82% grasime
 2 oua
 20 gr cacao
 5 gr praf de copt
 1 tbsp extract de vanilie
Mousse de ciocolata neagra
 300 gr ciocolata neagra
 250 ml smantana pentru frisca
 40 gr unt
 10 gr gelatina
 50 ml apa
Mousse de ciocolata cu lapte
 300 gr ciocolata cu lapte
 250 ml smantana pentru frisca
 40 gr unt
 10 gr gelatina
 50 ml apa
Mousse de ciocolata alba
 300 gr ciocolata alba
 250 ml smantana pentru frisca
 40 gr unt
 15 gr gelatina
 65 ml apa

Indicații

1

Amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o compozitie moale. Adaugati laptele batut, ouale si extractul de vanilie si continuati sa amestecati. Adaugati faina, cacao si praful de copt si amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Adaugati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-o sa se gateasca la 180°C timp de 30 de minute pe functia de caldura sus-jos cu ventilatie.

2

Topiti ciocolata neagra si untul la bain marie, nu o faceti direct pe aragaz. In timp ce ciocolata se topeste, hidrateaza gelatina cu 50 ml de apa. Cand gelatina este hidratata, adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati pana se topeste si gelatina. Lasa totul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Amestecati frisca, dar nu o mixati prea mult, frisca trebuie sa fie neteda, nu tare. Adaugati frisca treptat peste ciocolata topita si amestecati. Adaugati mousse-ul peste blat.

3

Topiti ciocolata cu lapte si untul la bain marie. In timp ce ciocolata se topeste, hidrateaza gelatina cu 50 ml de apa. Cand gelatina este hidratata, adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati pana se topeste si gelatina. Lasa totul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Amestecati frisca, dar nu o mixati mult, doar cat sa fie moale. Adaugati frisca treptat peste ciocolata topita si amestecati. Adaugati mousse-ul peste mousse-ul de ciocolata neagra.

4

Topiti ciocolata alba si untul la bain marie. In timp ce ciocolata se topeste, hidrateaza gelatina cu 65 ml de apa. Cand gelatina este hidratata, adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati pana se topeste si gelatina. Lasa totul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Amestecati frisca pana devine moale. Adaugati frisca treptat peste ciocolata topita si amestecati. Adaugati mousse-ul peste mousse-ul de ciocolata cu lapte.

5

Lasati tortul sa se raceasca minimum 2 ore, de preferat fiind peste noapte.

Tort trio de ciocolata