Tortilla de patatas cu telemea

AutorAnne Marie
DificultateÎncepător

Un twist al clasicului prepart spaniol, imbunatatit (zic eu) cu telemea romaneasca din belsug.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 4 oua
 200 gr telemea
 8 cartofi de marime medie
 sare
 piper
 150 gr chorizo
 50 ml lapte
 unt/ulei de masline pentru uns

Mod de preparare:

1

Cartofii spalati si curatati se feliaza la mandolina si apoi se aburesc 5 minute (grabete procesul de coacere). Daca nu aveti o cratita de gatit la aburi se pot blansa rapid, doar cat se sa inmoaie putin.

2

Se bat cele 4 oua cu 50 ml de lapte, sare si piper.

3

Se unge o tigaie de fonta sau o tava de tarta cu putin ulei/unt si se aseaza un strat de felii de cartofi, unul de chorizo, se presara telemea sfarmata/razuita si se repeta straturile.

4

Cand straturile sunt gata, se toarna deasupra ouale batute, se mai pune niste branza.

5

Se coace la foc mediu timp de 25 de minute, sau pana se rumeneste.

Ingrediente

 4 oua
 200 gr telemea
 8 cartofi de marime medie
 sare
 piper
 150 gr chorizo
 50 ml lapte
 unt/ulei de masline pentru uns

Indicații

1

Cartofii spalati si curatati se feliaza la mandolina si apoi se aburesc 5 minute (grabete procesul de coacere). Daca nu aveti o cratita de gatit la aburi se pot blansa rapid, doar cat se sa inmoaie putin.

2

Se bat cele 4 oua cu 50 ml de lapte, sare si piper.

3

Se unge o tigaie de fonta sau o tava de tarta cu putin ulei/unt si se aseaza un strat de felii de cartofi, unul de chorizo, se presara telemea sfarmata/razuita si se repeta straturile.

4

Cand straturile sunt gata, se toarna deasupra ouale batute, se mai pune niste branza.

5

Se coace la foc mediu timp de 25 de minute, sau pana se rumeneste.

Note

Tortilla de patatas cu telemea