fbpx

Tortilla de patatas cu telemea

AvatarAutorAnne Marie
DificultateÎncepător

Un twist al clasicului prepart spaniol, imbunatatit (zic eu) cu telemea romaneasca din belsug.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 4 oua
 200 g telemea
 8 cartofi de marime medie
 sare
 piper
 150 g chorizo
 50 ml lapte
 unt/ulei de masline pentru uns

Mod de preparare:

1

Cartofii spalati si curatati se feliaza la mandolina si apoi se aburesc 5 minute (grabete procesul de coacere). Daca nu aveti o cratita de gatit la aburi se pot blansa rapid, doar cat se sa inmoaie putin.

2

Se bat cele 4 oua cu 50 ml de lapte, sare si piper.

3

Se unge o tigaie de fonta sau o tava de tarta cu putin ulei/unt si se aseaza un strat de felii de cartofi, unul de chorizo, se presara telemea sfarmata/razuita si se repeta straturile.

4

Cand straturile sunt gata, se toarna deasupra ouale batute, se mai pune niste branza.

5

Se coace la foc mediu timp de 25 de minute, sau pana se rumeneste.

Ingrediente

 4 oua
 200 g telemea
 8 cartofi de marime medie
 sare
 piper
 150 g chorizo
 50 ml lapte
 unt/ulei de masline pentru uns

Direcții

1

Cartofii spalati si curatati se feliaza la mandolina si apoi se aburesc 5 minute (grabete procesul de coacere). Daca nu aveti o cratita de gatit la aburi se pot blansa rapid, doar cat se sa inmoaie putin.

2

Se bat cele 4 oua cu 50 ml de lapte, sare si piper.

3

Se unge o tigaie de fonta sau o tava de tarta cu putin ulei/unt si se aseaza un strat de felii de cartofi, unul de chorizo, se presara telemea sfarmata/razuita si se repeta straturile.

4

Cand straturile sunt gata, se toarna deasupra ouale batute, se mai pune niste branza.

5

Se coace la foc mediu timp de 25 de minute, sau pana se rumeneste.

Tortilla de patatas cu telemea