Tortilla mexicană

AutorKristina
DificultateÎncepător

Aceste lipii deosebit de subțiri au cucerit lumea, fiind servite alături de mâncăruri cu sos sau umplute cu salată și ingrediente picante.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare1 oră 10 minuteTimp total1 oră 35 minute

Ingrediente:

Pentru 10 bucăți :
 250 gr făină, în plus pentru prelucrat
 60 gr untură de porc
 1 tsp sare

Mod de preparare:

1

Se pune făina într-un castron. Untura se taie bucățele, se adaugă la făină și se încorporează, prelucrând-o cu vârful degetelor. Se adaugă sarea, 130 ml apă călduță, obținându-se un aluat moale.

2

Se presară un strat subțire de făină pe suprafața de lucru. Se așează aluatul pe ea și se frământă 2-3 minute. Se modelează o bilă din el, se învelește în folie și se lasă aproximativ 1 oră la rece.

3

Se face din aluat un sul, care se taie în 10 bucăți. Din fiecare se formează o bilă, se dă prin făină de pe suprafața de lucru și se întinde ca o lipie foarte subțire, cu diametrul de 15 cm.

4

Se pun lipiile una peste alta, cu câte o foaie de hârtie cerată între ele.

5

Se încinge o tigaie de fontă. Bucățile de tortilla se coc pe rând, câte 20-30 de secunde pe fiecare parte, până formează bășicuțe la suprafață și se colorează ușor.

6

Când sunt gata, se pun din nou una peste alta și se păstrează la cald sub un șervet de bucătărie. Se servesc cât sunt calde.

Ingrediente

Pentru 10 bucăți :
 250 gr făină, în plus pentru prelucrat
 60 gr untură de porc
 1 tsp sare

Indicații

1

Se pune făina într-un castron. Untura se taie bucățele, se adaugă la făină și se încorporează, prelucrând-o cu vârful degetelor. Se adaugă sarea, 130 ml apă călduță, obținându-se un aluat moale.

2

Se presară un strat subțire de făină pe suprafața de lucru. Se așează aluatul pe ea și se frământă 2-3 minute. Se modelează o bilă din el, se învelește în folie și se lasă aproximativ 1 oră la rece.

3

Se face din aluat un sul, care se taie în 10 bucăți. Din fiecare se formează o bilă, se dă prin făină de pe suprafața de lucru și se întinde ca o lipie foarte subțire, cu diametrul de 15 cm.

4

Se pun lipiile una peste alta, cu câte o foaie de hârtie cerată între ele.

5

Se încinge o tigaie de fontă. Bucățile de tortilla se coc pe rând, câte 20-30 de secunde pe fiecare parte, până formează bășicuțe la suprafață și se colorează ușor.

6

Când sunt gata, se pun din nou una peste alta și se păstrează la cald sub un șervet de bucătărie. Se servesc cât sunt calde.

Tortilla mexicană