Tortulețe cu vișine scufundate

AutorKristina
DificultateIntermediar

Ar trebui să preparați asemenea tortulețe și în afara sezonului de vișine. Pentru asta nu trebuie decât să vă faceți o provizie de vișine fără sâmburi și codițe. Se congelează mai întâi pe o tavă, apoi se pun în pungi și se păstrează la congelator.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

Pentru 2 tăvi pentru brioșe
 500 gr cireșe sau vișine
 200 gr unt
 150 gr zahăr
 1 praf de sare
 1 oz de zahăr vanilat
 1 tsp de coajă de lămâie rasă
 1 tbsp rachiu de vișine
 4 ouă
 270 gr făină din grâu tip 1050
 1 tsp praf de copt
 suporturi de hârtie

Mod de preparare:

1

Se spală vișinele, se îndepărtează codițele și sâmburii. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare. Se încinge cuptorul la 180˚C. Se așază suporturile de hârtie în adânciturile tăvii pentru brioșe.

2

Se bat untul cu zahărul, sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie și rachiul de vișine cu mixerul până se obține o cremă înspumată.

3

Se adaugă treptat ouăle. Se amestecă 250 g făină cu praful de copt, se cern peste aluat și se încorporează. Restul de făină se pune într-o farfurie adâncă și se tăvălesc vișinele, bine scurse, prin făină.

4

Se adaugă vișinele la aluat și se încorporează cu atenție. Cu două lingurițe se umplu suporturile de hârtie cu aluat până la două treimi.

5

Se coc tortulețele circa 20-25 de minute în cuptorul încins. Se așează tăvile pe un grătar pentru prăjituri și se lasă să se răcească tortulețele. Se servesc proaspete și, opțional, cu frișcă semi-bătută.

Tortulețe cu vișine și ciocolată
6

Se topesc 150 g unt și 70 g ciocolată semi-amăruie (70% conținut de cacao ) în bain-marie. Se lasă să se răcească. Se freacă compoziția cu 100 g zahăr, 1 praf de sare, 1 pliculeț de zahăr vanilat și 50 ml vin roșu. Se umplu suporturile de hârtie cu aluat, conform instrucțiunilor din rețeta principală și se coace. Tortulețele răcite se pot orna cu fire subțiri de ciocolată albă.

7

Dacă nu aveți vișine proaspete puteți folosi vișine conservate. Acestea trebuie bine scurse, eventual și puțin stoarse.
Zeama se păstrează pentru un suc proaspăt sau se folosește la o rețetă cu brânză de vaci.

Ingrediente

Pentru 2 tăvi pentru brioșe
 500 gr cireșe sau vișine
 200 gr unt
 150 gr zahăr
 1 praf de sare
 1 oz de zahăr vanilat
 1 tsp de coajă de lămâie rasă
 1 tbsp rachiu de vișine
 4 ouă
 270 gr făină din grâu tip 1050
 1 tsp praf de copt
 suporturi de hârtie

Indicații

1

Se spală vișinele, se îndepărtează codițele și sâmburii. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare. Se încinge cuptorul la 180˚C. Se așază suporturile de hârtie în adânciturile tăvii pentru brioșe.

2

Se bat untul cu zahărul, sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie și rachiul de vișine cu mixerul până se obține o cremă înspumată.

3

Se adaugă treptat ouăle. Se amestecă 250 g făină cu praful de copt, se cern peste aluat și se încorporează. Restul de făină se pune într-o farfurie adâncă și se tăvălesc vișinele, bine scurse, prin făină.

4

Se adaugă vișinele la aluat și se încorporează cu atenție. Cu două lingurițe se umplu suporturile de hârtie cu aluat până la două treimi.

5

Se coc tortulețele circa 20-25 de minute în cuptorul încins. Se așează tăvile pe un grătar pentru prăjituri și se lasă să se răcească tortulețele. Se servesc proaspete și, opțional, cu frișcă semi-bătută.

Tortulețe cu vișine și ciocolată
6

Se topesc 150 g unt și 70 g ciocolată semi-amăruie (70% conținut de cacao ) în bain-marie. Se lasă să se răcească. Se freacă compoziția cu 100 g zahăr, 1 praf de sare, 1 pliculeț de zahăr vanilat și 50 ml vin roșu. Se umplu suporturile de hârtie cu aluat, conform instrucțiunilor din rețeta principală și se coace. Tortulețele răcite se pot orna cu fire subțiri de ciocolată albă.

7

Dacă nu aveți vișine proaspete puteți folosi vișine conservate. Acestea trebuie bine scurse, eventual și puțin stoarse.
Zeama se păstrează pentru un suc proaspăt sau se folosește la o rețetă cu brânză de vaci.

Tortulețe cu vișine scufundate