Trandafiri cu fructe

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Am pregătit 12 prăjituri: 6 negre, 6 albe, cu apă de flori de trandafir, cremă de fructe (am folosit coulis de mure pentru cele negre, respectiv coulis de zmeură pentru cele albe), le-am decorat cu trandafiri din cremă și le-am ornat cu fructe și migdale.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 oreTimp de preparare20 minuteTimp total2 ore 20 minute

Ingrediente:

Pentru prăjituri:
 5 ouă mari
 sare
 5 ml îndulcitor
 1 tbsp zeamă de lămâie
 100 ml ulei
 35 ml apă rece
 1 tsp apă de flori de trandafir
 170 gr făină
 7 gr praf de copt
 1 tsp cacao neagră
Pentru creme:
 200 ml frișcă lichidă
 250 gr cremă mascarpone
 3 tsp coulis de zmeură
 2 tsp coulis de mure
Pentru decor:
 100 gr glazură de ciocolată
 Migdale blanșate și rumenite
 Afine congelate
 Coacăze congelate
 Bombonele de zahăr
 Frunze de mentă

Mod de preparare:

Prăjiturile:
1

Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând apa de flori de trandafir, gălbenușurile, apa, uleiul, praful de copt și făina amestecând după fiecare ingredient.

2

La final, omogenizezi cu o spatulă și torni compoziția într-o tavă pentru brioșe. este mai ușor decât să coci o foaie și să decupezi cercuri din ea. Vor ieși uniform, vei avea și foi groase. După ce ai umplut prima tavă, adaugi cacaoa în compoziția rămasă, amesteci și umpli și cealaltă tavă.

3

Dai tăvile (ale mele sunt mici și încap amândouă) la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 20 de minute, la foc mediu (sau până trec testul scobitorii). Le lași la răcit.

Cremele:
4

Întrucât ai nevoie de 3 creme, bați toată frișca lichidă, dar mai moale, o amesteci cu mascarponele și apoi o împarți în 3 boluri. În primul bol lași crema albă, îți va trebuie la trandafirii de decor, într-un bol adaugi 3 lingurițe de coulis de zmeură, iar în ultimul bol adaugi 2 lingurițe de coulis de mure. Omogenizezi.

Montare:
5

Tai fiecare prăjitură în două foi și retușezi capacul, astfel încât să fie drept și să-l poți decora cu cremă.

6

Pentru prăjiturile negre, folosești crema de mure, iar pentru cele albe, crema de zmeură. Le ornezi cu poșul, poți face trandafiri, sunt frumoși și dau volum.

Decor:
7

Torni cu grijă pe fiecare prăjitură glazură de ciocolată, apoi ornezi fiecare prăjitură cu trandafiri albi.

8

Decorezi cu migdale, fructe, frunze de mentă și bombonele.
Poftă Bună!

9

Dimensiune tavă de copt: poți coace o foaie de blat într-o tavă de fursecuri și apoi să decupez cercuri sau poți coace prăjiturile într-o tavă pentru brioșe, cum am făcut și eu. Tava mea are 25 x 17,5 cm, iar o cavitate are diametru aprox 7 cm, iar adâncimea 3,5 cm.

10

Notă: Coulisul este un piure din fructe cu zahăr fierte și apoi strecurate de sâmburi. Eu mi-am făcut astă vară de zmeură și de mure și le-am folosit doar la prăjituri.

Ingrediente

Pentru prăjituri:
 5 ouă mari
 sare
 5 ml îndulcitor
 1 tbsp zeamă de lămâie
 100 ml ulei
 35 ml apă rece
 1 tsp apă de flori de trandafir
 170 gr făină
 7 gr praf de copt
 1 tsp cacao neagră
Pentru creme:
 200 ml frișcă lichidă
 250 gr cremă mascarpone
 3 tsp coulis de zmeură
 2 tsp coulis de mure
Pentru decor:
 100 gr glazură de ciocolată
 Migdale blanșate și rumenite
 Afine congelate
 Coacăze congelate
 Bombonele de zahăr
 Frunze de mentă

Indicații

Prăjiturile:
1

Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând apa de flori de trandafir, gălbenușurile, apa, uleiul, praful de copt și făina amestecând după fiecare ingredient.

2

La final, omogenizezi cu o spatulă și torni compoziția într-o tavă pentru brioșe. este mai ușor decât să coci o foaie și să decupezi cercuri din ea. Vor ieși uniform, vei avea și foi groase. După ce ai umplut prima tavă, adaugi cacaoa în compoziția rămasă, amesteci și umpli și cealaltă tavă.

3

Dai tăvile (ale mele sunt mici și încap amândouă) la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 20 de minute, la foc mediu (sau până trec testul scobitorii). Le lași la răcit.

Cremele:
4

Întrucât ai nevoie de 3 creme, bați toată frișca lichidă, dar mai moale, o amesteci cu mascarponele și apoi o împarți în 3 boluri. În primul bol lași crema albă, îți va trebuie la trandafirii de decor, într-un bol adaugi 3 lingurițe de coulis de zmeură, iar în ultimul bol adaugi 2 lingurițe de coulis de mure. Omogenizezi.

Montare:
5

Tai fiecare prăjitură în două foi și retușezi capacul, astfel încât să fie drept și să-l poți decora cu cremă.

6

Pentru prăjiturile negre, folosești crema de mure, iar pentru cele albe, crema de zmeură. Le ornezi cu poșul, poți face trandafiri, sunt frumoși și dau volum.

Decor:
7

Torni cu grijă pe fiecare prăjitură glazură de ciocolată, apoi ornezi fiecare prăjitură cu trandafiri albi.

8

Decorezi cu migdale, fructe, frunze de mentă și bombonele.
Poftă Bună!

9

Dimensiune tavă de copt: poți coace o foaie de blat într-o tavă de fursecuri și apoi să decupez cercuri sau poți coace prăjiturile într-o tavă pentru brioșe, cum am făcut și eu. Tava mea are 25 x 17,5 cm, iar o cavitate are diametru aprox 7 cm, iar adâncimea 3,5 cm.

10

Notă: Coulisul este un piure din fructe cu zahăr fierte și apoi strecurate de sâmburi. Eu mi-am făcut astă vară de zmeură și de mure și le-am folosit doar la prăjituri.

Trandafiri cu fructe