fbpx

Trandafiri

AutorValentinaF
DificultateÎncepător

Un miros imbietor de mar cu scortisoara gata cat ai clipi!!!!

ShareSalvează
Produce12 PorțiiTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

Pentru aluat :
 300 g faina
 30 g drojdie proaspata
 1 ou
 50 g zahar
 100-150 ml apa
 1 linguri(ă) coaja de lamaie sau portocala
Pentru umplutura :
 3 mere
 150 g zahar
 1 linguri(ă) scortisoara
 1 mg apa
 10 ml esenta de vanilie, rom
 100 g nuca
 200 g gem de gutui
 1 ou
 1 linguri(ă) zahar pudra

Mod de preparare:

Prepararea aluatului :
1

Se pune intr-un castron faina in mijlocul careia se face o mica "groapa' unde se adauga drojdia si zaharul, apoi aceasta groapa se acopera cu o pulbere de faina si se lasa 5 minute.

2

Dupa ce au trecut cele 5 minute se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul pana cand se leaga si se creaza o minge. Aluatul se lasa la crescut cat timp preparam merele.

Prepararea merelor :
3

Se spala merele, apoi se taie in 2 pentru a se scuate cotorul. Apoi fiecare jumatate a marului se sectioneaza in felii foarte subtiri. Cu cat sunt mai subtiri feliile de mar cu atat acestea vor fi mai usor de rulat.

4

Feliile de mar se pun intr-o cratita pe foc in care se adauga apa, zaharul si condimentele. Acestea se tin pe foc pana cand felia devine moale si translucida. Pentru ca nu am reusit sa tai toate feliile de mar foarte subtiri am decis sa pun un capac peste cratita cu mere dupa ce am oprit focul, astfel acestea s-au inmuitat mult mai bine.

5

Cat timp tinem pe foc merele intr-un castron adaugam gemul peste care punem nuca, iar cine doreste poate aduga scortisoara, coaja de lamaie razuita si putina esenta de rom.

Prepararea trandafirilor :
6

Luam alatul care a stat la crescut si il intindem cu vergeau (sucitorul) pana avem o foaie de aluat subtire subtire. Apoi sectionam foaia in fasii lungi cu o latime de 5 cm.

7

Fiecare fasie de aluat se unge cu gem intr-un strat subtire, apoi se adauga feliile de mar care se aduga pe fasia de aluat una langa cealalta cu coaja de la mar in exterior si cu o parte in interiorul aluatului (cu arcul cercului in sus). Ca sa ne vizualizam mai bine fasia de aluat vom avea asa: partea de jos gem cu nuca, apoi in partea de sus marul care nu v-a trece de jumatatea fasiei de aluat.

8

Dupa ce am adaugat gemul si merele vom impaturi partea de aluat cu gem peste mere, urmand ca intreaga fasie de aluat sa fie rotunjita astfel incat sa avem la final o mingiuta in forma de trandafir.

9

Acum ca am reusit sa facem primul trandafir o sa tapetam o tava de briose cu unt si faina, dam focul la aragaz si continuam cu realizarea trandafirlor.

10

Dupa ce am terminat toti trandafirii de realizat si i-am asezat in tava de briose, batem 1 ou cu 1 lingura de zahar pudra si il punem pe trandafiri cu o pensula.

11

Tava cu trandafiri se baga la cuptor timp de 1 ora sau atunci cand acestia sunt bine rumeniti.

Ingrediente

Pentru aluat :
 300 g faina
 30 g drojdie proaspata
 1 ou
 50 g zahar
 100-150 ml apa
 1 linguri(ă) coaja de lamaie sau portocala
Pentru umplutura :
 3 mere
 150 g zahar
 1 linguri(ă) scortisoara
 1 mg apa
 10 ml esenta de vanilie, rom
 100 g nuca
 200 g gem de gutui
 1 ou
 1 linguri(ă) zahar pudra

Direcții

Prepararea aluatului :
1

Se pune intr-un castron faina in mijlocul careia se face o mica "groapa' unde se adauga drojdia si zaharul, apoi aceasta groapa se acopera cu o pulbere de faina si se lasa 5 minute.

2

Dupa ce au trecut cele 5 minute se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul pana cand se leaga si se creaza o minge. Aluatul se lasa la crescut cat timp preparam merele.

Prepararea merelor :
3

Se spala merele, apoi se taie in 2 pentru a se scuate cotorul. Apoi fiecare jumatate a marului se sectioneaza in felii foarte subtiri. Cu cat sunt mai subtiri feliile de mar cu atat acestea vor fi mai usor de rulat.

4

Feliile de mar se pun intr-o cratita pe foc in care se adauga apa, zaharul si condimentele. Acestea se tin pe foc pana cand felia devine moale si translucida. Pentru ca nu am reusit sa tai toate feliile de mar foarte subtiri am decis sa pun un capac peste cratita cu mere dupa ce am oprit focul, astfel acestea s-au inmuitat mult mai bine.

5

Cat timp tinem pe foc merele intr-un castron adaugam gemul peste care punem nuca, iar cine doreste poate aduga scortisoara, coaja de lamaie razuita si putina esenta de rom.

Prepararea trandafirilor :
6

Luam alatul care a stat la crescut si il intindem cu vergeau (sucitorul) pana avem o foaie de aluat subtire subtire. Apoi sectionam foaia in fasii lungi cu o latime de 5 cm.

7

Fiecare fasie de aluat se unge cu gem intr-un strat subtire, apoi se adauga feliile de mar care se aduga pe fasia de aluat una langa cealalta cu coaja de la mar in exterior si cu o parte in interiorul aluatului (cu arcul cercului in sus). Ca sa ne vizualizam mai bine fasia de aluat vom avea asa: partea de jos gem cu nuca, apoi in partea de sus marul care nu v-a trece de jumatatea fasiei de aluat.

8

Dupa ce am adaugat gemul si merele vom impaturi partea de aluat cu gem peste mere, urmand ca intreaga fasie de aluat sa fie rotunjita astfel incat sa avem la final o mingiuta in forma de trandafir.

9

Acum ca am reusit sa facem primul trandafir o sa tapetam o tava de briose cu unt si faina, dam focul la aragaz si continuam cu realizarea trandafirlor.

10

Dupa ce am terminat toti trandafirii de realizat si i-am asezat in tava de briose, batem 1 ou cu 1 lingura de zahar pudra si il punem pe trandafiri cu o pensula.

11

Tava cu trandafiri se baga la cuptor timp de 1 ora sau atunci cand acestia sunt bine rumeniti.

Trandafiri