Trottole cu sos rose

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

O reteta delicioasa!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 1 ceapa rosie
 2 rosii
 100 ml smantana de gatit
 ½ tsp oregano uscat
 1 tsp busuioc uscat
 ½ tsp piper cu lamaie
 200 gr paste trottole
 50 gr parmezan
 6 frunze busuioc proaspat
 1 tbsp lingura ulei de masline
 4 sos Pesto

Mod de preparare:

1

Punem pe foc o oala cu apa si putina sare. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, adaugam pastele pentru 8-10 minute.

2

Intr- o tigaie punem uleiul de masline, ceapa si rosiile (taiate marunt in prealabil). In momentul in care sosul incepe sa scada, adaugam condimentele, busuiocul uscat, oregano, sarea, piperul cu lamaie, amestecam.

3

Dupa 2 minute adaugam smantana de gatit si fierbem pentru 2 minute.

4

In acest timp taiem parmezanul cubulete mici. Adaugam jumatate din cantitate in sos.

5

Punem pastele in sos si amestecam bine.

6

Punem pastele intr-un bol, punem 2 lingurite de pesto verde, parmezan si busuioc proaspat.

Ingrediente

 1 ceapa rosie
 2 rosii
 100 ml smantana de gatit
 ½ tsp oregano uscat
 1 tsp busuioc uscat
 ½ tsp piper cu lamaie
 200 gr paste trottole
 50 gr parmezan
 6 frunze busuioc proaspat
 1 tbsp lingura ulei de masline
 4 sos Pesto

Indicații

1

Punem pe foc o oala cu apa si putina sare. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, adaugam pastele pentru 8-10 minute.

2

Intr- o tigaie punem uleiul de masline, ceapa si rosiile (taiate marunt in prealabil). In momentul in care sosul incepe sa scada, adaugam condimentele, busuiocul uscat, oregano, sarea, piperul cu lamaie, amestecam.

3

Dupa 2 minute adaugam smantana de gatit si fierbem pentru 2 minute.

4

In acest timp taiem parmezanul cubulete mici. Adaugam jumatate din cantitate in sos.

5

Punem pastele in sos si amestecam bine.

6

Punem pastele intr-un bol, punem 2 lingurite de pesto verde, parmezan si busuioc proaspat.

Trottole cu sos rose