Trufe vegane

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Când am făcut ultima comandă online am pus în coș și o pungă de fasole neagră, cu gândul să fac niște trufe.
Da, da, ați citit bine, trufe.
Toți din casă le-au mâncat pe nerăsuflate, fără să știe ce conțin.
Când au aflat, tare s-au mirat.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 200 gr Fasole neagră
 200 gr Curmale fără sâmburi
 100 gr Nuci măcinate
 2 tbsp Cacao

Mod de preparare:

1

Fasolea neagră se pune la hidratat cel puțin 12 ore.
După hidratare se spală bine și se fierbe.

2

Eu am fiert-o 15 minute pe funcția Pressure Cook a multicooker-ului.
După fierbere am lăsat-o la scurs într-o sită, iar după răcire am depozitat-o în frigider peste noapte.

3

A doua zi am pus fasolea în vasul cu lamă S al blender-ului, împreună cu nucile și curmalele hidratate circa 30 de minute în apă fierbinte.
Am pulsat până am obținut o pastă fină.

4

Am format apoi bombonele pe care le-am trecut prin cacao.
În cazul în care doriți să le oferiți și copiilor mai mici de 3 ani, le puteți tăvăli prin carob sau fulgi de cocos.
Se păstrează foarte bine în casoletă ermetică la frigider.
Rezistă... cât se poate... La noi au rămas doar câteva peste noapte, special pentru poze.

Ingrediente

 200 gr Fasole neagră
 200 gr Curmale fără sâmburi
 100 gr Nuci măcinate
 2 tbsp Cacao

Indicații

1

Fasolea neagră se pune la hidratat cel puțin 12 ore.
După hidratare se spală bine și se fierbe.

2

Eu am fiert-o 15 minute pe funcția Pressure Cook a multicooker-ului.
După fierbere am lăsat-o la scurs într-o sită, iar după răcire am depozitat-o în frigider peste noapte.

3

A doua zi am pus fasolea în vasul cu lamă S al blender-ului, împreună cu nucile și curmalele hidratate circa 30 de minute în apă fierbinte.
Am pulsat până am obținut o pastă fină.

4

Am format apoi bombonele pe care le-am trecut prin cacao.
În cazul în care doriți să le oferiți și copiilor mai mici de 3 ani, le puteți tăvăli prin carob sau fulgi de cocos.
Se păstrează foarte bine în casoletă ermetică la frigider.
Rezistă... cât se poate... La noi au rămas doar câteva peste noapte, special pentru poze.

Trufe vegane