Turta dulce

AutorPASOI COOKS
DificultateIntermediar

Mirosul de turta dulce imi aduce aminte instant de copilaria. Ador combinatia de mirodenii, decoratul ei si imi place de multe ori sa ofer si cutiute cadou pline cu turta dulce.

ShareSave
Randamente30 de porțiiTimp total2 ore

Ingrediente:

 200 gr Unt 82 la temperatura camerei
 150 gr Zahar alb
 50 gr Zahar brun
 ½ tsp Bicarbonat de sodiu stins in otet
 400 gr Faina
 1 tbsp Cacao
 1 tbsp Condimente turta dulce (gasiti amestecul gata de cumparat)
 1 Ou

Mod de preparare:

1

Incalziti cuptorul la 180°. Eu pentru aceasta reteta utilizez un robot de bucătărie, dar puteți folosi și un tel sau un mixer de mână. Mai întâi amestecați zahărul cu untul si oul până când se formeaza o crema pufoasa, adăugați cacao, condimentele pentru turtă dulce și bicarbonatul de sodiu stins în amestec. Cerneți făina și adăugați in amestecul de zahăr. Formați o bilă din aluat și lăsați să se răcească timp de cel puțin o oră. O fac din timp, chiar o inghet si o folosesc atunci cand am nevoie. Este reconfortant sa stii ca poti avea o serie de turta dulce-proaspeta oricand.

2

Intindeti aluatul cu sucitorul, va puteti folosi de faina ca sa nu se lipeasca, ar trebui sa aiba o grosime de circa 5 mm. Taiati fursecurile cu ajutorul formei voastre preferate. Continuati pana se termina aluatul avand grija ca acesta sa fie mentinut rece. Puteti sa taiati toate fursecurile si le pastrati la frigider pana le vine randul la copt.

3

Tapetati o tava cu foaie de copt, asezati cu grija fursecurile. Le coaceti timp de 10-12 min. Acestea nu trebuie sa fie rumene deasupra. Dupa ce s-au copt le puneti pe un gratar sa se raceasca.

4

Le puteti orna dupa bunul plac sau pastra simple. Eu am topit la bain marie niste ciocolata cu lapte si am întins-o pe jumatate de fursec. Pentru cine are pitici in casa eu zic sa ii implicați, mai ales la decorat.

Ingrediente

 200 gr Unt 82 la temperatura camerei
 150 gr Zahar alb
 50 gr Zahar brun
 ½ tsp Bicarbonat de sodiu stins in otet
 400 gr Faina
 1 tbsp Cacao
 1 tbsp Condimente turta dulce (gasiti amestecul gata de cumparat)
 1 Ou

Indicații

1

Incalziti cuptorul la 180°. Eu pentru aceasta reteta utilizez un robot de bucătărie, dar puteți folosi și un tel sau un mixer de mână. Mai întâi amestecați zahărul cu untul si oul până când se formeaza o crema pufoasa, adăugați cacao, condimentele pentru turtă dulce și bicarbonatul de sodiu stins în amestec. Cerneți făina și adăugați in amestecul de zahăr. Formați o bilă din aluat și lăsați să se răcească timp de cel puțin o oră. O fac din timp, chiar o inghet si o folosesc atunci cand am nevoie. Este reconfortant sa stii ca poti avea o serie de turta dulce-proaspeta oricand.

2

Intindeti aluatul cu sucitorul, va puteti folosi de faina ca sa nu se lipeasca, ar trebui sa aiba o grosime de circa 5 mm. Taiati fursecurile cu ajutorul formei voastre preferate. Continuati pana se termina aluatul avand grija ca acesta sa fie mentinut rece. Puteti sa taiati toate fursecurile si le pastrati la frigider pana le vine randul la copt.

3

Tapetati o tava cu foaie de copt, asezati cu grija fursecurile. Le coaceti timp de 10-12 min. Acestea nu trebuie sa fie rumene deasupra. Dupa ce s-au copt le puneti pe un gratar sa se raceasca.

4

Le puteti orna dupa bunul plac sau pastra simple. Eu am topit la bain marie niste ciocolata cu lapte si am întins-o pe jumatate de fursec. Pentru cine are pitici in casa eu zic sa ii implicați, mai ales la decorat.

Note

Turta dulce