fbpx

Turta Dulce

AutorAmi Radu
DificultateÎncepător

Turta dulce cu miere, potrivita pentru acest sezon.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 320 g Faina
 100 g Unt
 200 g Miere
 1 ou
 1 linguriță(e) rasa de bicarbonat
 1 praf de sare
 2 Scortioara macinata
 1 oz Zahar Vanilat

Mod de preparare:

1

Se topeste untul si se amesteca cu mierea

2

Intr-un alt vas, se amesteca faina cu bicarbonatul, zaharul vanilat, scortioara, praful de sare si oul, apoi se adauga unul si mierea.

3

Omogenizati aluatul cu lingura, cu mana, sau cu mixerul.

4

Se ia aluatul pentru turta dulce cu miere si se pune intr-o folie transparenta. Daca doriti sa coaceti in aceeasi zi turtele lasati aluatul macar o ora la frigder. Recomandabil ar fi ca aluatul sa stea la rece cateva ore bune (peste noapte).

5

Se scoate aluatul din frigider si se lasa 30 de minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi se intinde in foi de 5-6 mm si se taie in forme.

6

Se aseaza pe foaia de copt si se da la cuptorul preincalzit la 170 grade , aprox 8-9 minute.

Ingrediente

 320 g Faina
 100 g Unt
 200 g Miere
 1 ou
 1 linguriță(e) rasa de bicarbonat
 1 praf de sare
 2 Scortioara macinata
 1 oz Zahar Vanilat

Direcții

1

Se topeste untul si se amesteca cu mierea

2

Intr-un alt vas, se amesteca faina cu bicarbonatul, zaharul vanilat, scortioara, praful de sare si oul, apoi se adauga unul si mierea.

3

Omogenizati aluatul cu lingura, cu mana, sau cu mixerul.

4

Se ia aluatul pentru turta dulce cu miere si se pune intr-o folie transparenta. Daca doriti sa coaceti in aceeasi zi turtele lasati aluatul macar o ora la frigder. Recomandabil ar fi ca aluatul sa stea la rece cateva ore bune (peste noapte).

5

Se scoate aluatul din frigider si se lasa 30 de minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi se intinde in foi de 5-6 mm si se taie in forme.

6

Se aseaza pe foaia de copt si se da la cuptorul preincalzit la 170 grade , aprox 8-9 minute.

Turta Dulce