Turtă dulce

AutorLarisa
DificultateÎncepător

O retetă delicioasă foarte ușor de făcut în care putem implica și copii sau de ce nu întreaga familie.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare18 minuteTimp total38 minute

Ingrediente:

 350 gr Făină
 50 gr Alune măcinate
 100 gr Curmale hidratate
 100 gr Sirop agave sau miere
 125 gr Unt
 3 Condimente pentru turtă dulce
 1 tsp Bicarbonat
 3 Apă rece

Mod de preparare:

1

Cu ajutorul unui robot mixăm siropul de agave,curmalele și untul până obținem o cremă.

2

Intr-un bol amestecăm făina,alunele măcinate,bicarbonatul și condimentele pentru turtă dulce.

3

Peste amestecul solid adăugăm amestecul lichid și omogenizăm cu o spatulă,apoi cu mâinile,adăugăm apa rece și amestecăm până obținem o consistență potrivită.Frământăm aluatul până devine maleabil.

4

Intindem aluatul într-o foaie groasă de 5 mm,decupăm formele dorite și le transferăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

5

Coacem turta dulce la 180°C - 18 minute,pâna se rumenesc foarte puțin pe margini.

Ingrediente

 350 gr Făină
 50 gr Alune măcinate
 100 gr Curmale hidratate
 100 gr Sirop agave sau miere
 125 gr Unt
 3 Condimente pentru turtă dulce
 1 tsp Bicarbonat
 3 Apă rece

Indicații

1

Cu ajutorul unui robot mixăm siropul de agave,curmalele și untul până obținem o cremă.

2

Intr-un bol amestecăm făina,alunele măcinate,bicarbonatul și condimentele pentru turtă dulce.

3

Peste amestecul solid adăugăm amestecul lichid și omogenizăm cu o spatulă,apoi cu mâinile,adăugăm apa rece și amestecăm până obținem o consistență potrivită.Frământăm aluatul până devine maleabil.

4

Intindem aluatul într-o foaie groasă de 5 mm,decupăm formele dorite și le transferăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

5

Coacem turta dulce la 180°C - 18 minute,pâna se rumenesc foarte puțin pe margini.

Turtă dulce