Turta dulce este unul dintre dulciurile copilăriei ... dar nu poate lipsii nici de pe masa de sărbători ...
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron făina, bicarbonatul de sodiu și amestecul de condimente.
Ouăle se freacă cu gălbenușurile și zahărul pudră.
Mierea și untura se încălzesc la foc, apoi se adaugă la compoziția de ouă, se pune și smântâna și amestecul de făină și se frământă.
Se acoperă și se lasă peste noapte la rece.
A doua zi se întinde pe planșeta presărată cu făină, se decupează cu formă rotundă și se pun în tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc 12-15 minute la 180˚C.
Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul pudră, iar turtele fierbinți se dau prin această spumă.
Se lasă la uscat pe un grătar.
Ingrediente
Indicații
Se amestecă într-un castron făina, bicarbonatul de sodiu și amestecul de condimente.
Ouăle se freacă cu gălbenușurile și zahărul pudră.
Mierea și untura se încălzesc la foc, apoi se adaugă la compoziția de ouă, se pune și smântâna și amestecul de făină și se frământă.
Se acoperă și se lasă peste noapte la rece.
A doua zi se întinde pe planșeta presărată cu făină, se decupează cu formă rotundă și se pun în tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc 12-15 minute la 180˚C.
Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul pudră, iar turtele fierbinți se dau prin această spumă.
Se lasă la uscat pe un grătar.