Turtă dulce

AutorCooks
DificultateÎncepător

Turta dulce este unul dintre dulciurile copilăriei ... dar nu poate lipsii nici de pe masa de sărbători ...

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 500 gr făină
 160 gr miere
 2 ouă
 2 gălbenușuri
 100 gr zahăr pudră
 40 gr untură
 3 smântână
 3 amestec de condiment pentru turtă dulce
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 2 albușuri
 200 gr zahăr pudră

Mod de preparare:

1

Se amestecă într-un castron făina, bicarbonatul de sodiu și amestecul de condimente.

2

Ouăle se freacă cu gălbenușurile și zahărul pudră.

3

Mierea și untura se încălzesc la foc, apoi se adaugă la compoziția de ouă, se pune și smântâna și amestecul de făină și se frământă.

4

Se acoperă și se lasă peste noapte la rece.

5

A doua zi se întinde pe planșeta presărată cu făină, se decupează cu formă rotundă și se pun în tavă tapetată cu hârtie de copt.

6

Se coc 12-15 minute la 180˚C.

7

Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul pudră, iar turtele fierbinți se dau prin această spumă.

8

Se lasă la uscat pe un grătar.

Ingrediente

 500 gr făină
 160 gr miere
 2 ouă
 2 gălbenușuri
 100 gr zahăr pudră
 40 gr untură
 3 smântână
 3 amestec de condiment pentru turtă dulce
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 2 albușuri
 200 gr zahăr pudră

Indicații

1

Se amestecă într-un castron făina, bicarbonatul de sodiu și amestecul de condimente.

2

Ouăle se freacă cu gălbenușurile și zahărul pudră.

3

Mierea și untura se încălzesc la foc, apoi se adaugă la compoziția de ouă, se pune și smântâna și amestecul de făină și se frământă.

4

Se acoperă și se lasă peste noapte la rece.

5

A doua zi se întinde pe planșeta presărată cu făină, se decupează cu formă rotundă și se pun în tavă tapetată cu hârtie de copt.

6

Se coc 12-15 minute la 180˚C.

7

Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul pudră, iar turtele fierbinți se dau prin această spumă.

8

Se lasă la uscat pe un grătar.

Turtă dulce