fbpx

Turta dulce cu glazura de ciocolata

AutorAndra
DificultateÎncepător

Turta dulce este o reteta indragită de multi dintre noi. Turta dulce ne aduce aminte de copilarie si ne duce cu gandul la sarbatorile de iarna. Aceasta varianta cu glazura de ciocolata e super delicioasa, trebuie sa o incercati si voi.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare2 ore 15 minsTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total2 ore 25 mins

Ingrediente:

 500 g faina
 250 g miere
 100 g unt
 1 ou
 10 g bicarbonat de sodiu
 20 g ghimbir pudra
 20 g scortisoara
 10 g nucsoara
 10 g anason
 10 g cuisoare
 150 g ciocolata alba
 150 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare:

1

Într-o tigaie se topesc untul și mierea. Într-un bol amestecați făina, bicarbonatul de sodiu și condimentele cu un ou, adăugați deasupra untul topit și amestecați. Am folosit un robot de bucătărie, dar puteti folosi mâinile sau un mixer planetar. Înfășurați aluatul în folie de plastic alimentară și puneți-l la frigider timp de cel puțin 2 ore (vă recomand să-l lăsați să se răcească peste noapte).

2

După timpul de odihnă, împărțiți aluatul în două bucăți și întindeți fiecare bucată pe suprafața de lucru foarte bine făinată într-o foaie subțire de 30-50 mm grosime. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C, tăiați aluatul în forme și așezați turtă dulce într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-o să se gătească timp de 8-9 minute.

3

Pentru glazură, topiți ciocolata albă și ciocolata cu lapte separat și scufundați turta dulce în ciocolata topită.

Ingrediente

 500 g faina
 250 g miere
 100 g unt
 1 ou
 10 g bicarbonat de sodiu
 20 g ghimbir pudra
 20 g scortisoara
 10 g nucsoara
 10 g anason
 10 g cuisoare
 150 g ciocolata alba
 150 g ciocolata cu lapte

Direcții

1

Într-o tigaie se topesc untul și mierea. Într-un bol amestecați făina, bicarbonatul de sodiu și condimentele cu un ou, adăugați deasupra untul topit și amestecați. Am folosit un robot de bucătărie, dar puteti folosi mâinile sau un mixer planetar. Înfășurați aluatul în folie de plastic alimentară și puneți-l la frigider timp de cel puțin 2 ore (vă recomand să-l lăsați să se răcească peste noapte).

2

După timpul de odihnă, împărțiți aluatul în două bucăți și întindeți fiecare bucată pe suprafața de lucru foarte bine făinată într-o foaie subțire de 30-50 mm grosime. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C, tăiați aluatul în forme și așezați turtă dulce într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-o să se gătească timp de 8-9 minute.

3

Pentru glazură, topiți ciocolata albă și ciocolata cu lapte separat și scufundați turta dulce în ciocolata topită.

Turta dulce cu glazura de ciocolata