Turta dulce cu glazura de ciocolata

AutorAndra
DificultateÎncepător

Turta dulce este o reteta indragită de multi dintre noi. Turta dulce ne aduce aminte de copilarie si ne duce cu gandul la sarbatorile de iarna. Aceasta varianta cu glazura de ciocolata e super delicioasa, trebuie sa o incercati si voi.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 15 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total2 ore 25 minute

Ingrediente:

 500 gr faina
 250 gr miere
 100 gr unt
 1 ou
 10 gr bicarbonat de sodiu
 20 gr ghimbir pudra
 20 gr scortisoara
 10 gr nucsoara
 10 gr anason
 10 gr cuisoare
 150 gr ciocolata alba
 150 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare:

1

Într-o tigaie se topesc untul și mierea. Într-un bol amestecați făina, bicarbonatul de sodiu și condimentele cu un ou, adăugați deasupra untul topit și amestecați. Am folosit un robot de bucătărie, dar puteti folosi mâinile sau un mixer planetar. Înfășurați aluatul în folie de plastic alimentară și puneți-l la frigider timp de cel puțin 2 ore (vă recomand să-l lăsați să se răcească peste noapte).

2

După timpul de odihnă, împărțiți aluatul în două bucăți și întindeți fiecare bucată pe suprafața de lucru foarte bine făinată într-o foaie subțire de 30-50 mm grosime. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C, tăiați aluatul în forme și așezați turtă dulce într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-o să se gătească timp de 8-9 minute.

3

Pentru glazură, topiți ciocolata albă și ciocolata cu lapte separat și scufundați turta dulce în ciocolata topită.

Ingrediente

 500 gr faina
 250 gr miere
 100 gr unt
 1 ou
 10 gr bicarbonat de sodiu
 20 gr ghimbir pudra
 20 gr scortisoara
 10 gr nucsoara
 10 gr anason
 10 gr cuisoare
 150 gr ciocolata alba
 150 gr ciocolata cu lapte

Indicații

1

Într-o tigaie se topesc untul și mierea. Într-un bol amestecați făina, bicarbonatul de sodiu și condimentele cu un ou, adăugați deasupra untul topit și amestecați. Am folosit un robot de bucătărie, dar puteti folosi mâinile sau un mixer planetar. Înfășurați aluatul în folie de plastic alimentară și puneți-l la frigider timp de cel puțin 2 ore (vă recomand să-l lăsați să se răcească peste noapte).

2

După timpul de odihnă, împărțiți aluatul în două bucăți și întindeți fiecare bucată pe suprafața de lucru foarte bine făinată într-o foaie subțire de 30-50 mm grosime. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C, tăiați aluatul în forme și așezați turtă dulce într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-o să se gătească timp de 8-9 minute.

3

Pentru glazură, topiți ciocolata albă și ciocolata cu lapte separat și scufundați turta dulce în ciocolata topită.

Turta dulce cu glazura de ciocolata