Turta dulce cu glazura

Autordia.0102
DificultateIntermediar

Nelipsitul dulce din perioada sarbatorilor

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare7 minuteTimp total37 minute

Ingrediente:

Aluat
 440 gr faina
 140 gr zahar
 2 tbsp scortisora
 1 tbsp ghimbir macinat
 ½ tsp bicarbonat de sodiu
 1 tsp cuisoare macinate
 ½ tsp sare
 ½ tsp praf de copt
 100 gr unt la temperatura camerei
 1 ou mare (sau 2 mici)
 2 tsp esenta de vanilie
Glazura
 1 albus de ou
 400 gr zahar pudra
 4 tsp apa

Mod de preparare:

Aluat
1

Mixam untul cu zaharul timp de cateva minute pana cand se transforma intr-o pasta iar zaharul s-a topit.

2

Adaugam cate un ou pana se incorporeaza bine in aluat.

3

Adaugam ingredientele uscate si esenta si mixam.

4

Scoatem aluatul din mixer si formam o bila. Aplatizam putin, punem in folie transparenta si il lasam la frigider timp de 30 de minute.

5

Dupa cele 30 de minute intindem aluatul cu sucitorul pe o suprafata infainata. Grosimea aluatului e in functie de preferintele voastre. Il puteti lasa la jumatate de centimetru.

6

Decupam cu forme si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

7

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 6-7 minute. Timpul variaza in functie de cat de groase sunt formele.

Glazura
8

Mixam zaharul impreuna cu albusul.

9

Adaugam cate o lingurita de apa. Nu adaugati toate linguritele pentru ca s-ar putea sa fie prea lichida compozitia. Daca ati adaugat prea multa, puteti rezolva situatia cu zahar pudra in plus. Trebuie sa obtinem o pasta omogena.

10

In cazul in care vreti sa folositi colorant lichid, trebuie sa tineti cont ca acesta va schimba consistenta si s-ar putea sa mai completati cu zahar pudra.

Ingrediente

Aluat
 440 gr faina
 140 gr zahar
 2 tbsp scortisora
 1 tbsp ghimbir macinat
 ½ tsp bicarbonat de sodiu
 1 tsp cuisoare macinate
 ½ tsp sare
 ½ tsp praf de copt
 100 gr unt la temperatura camerei
 1 ou mare (sau 2 mici)
 2 tsp esenta de vanilie
Glazura
 1 albus de ou
 400 gr zahar pudra
 4 tsp apa

Indicații

Aluat
1

Mixam untul cu zaharul timp de cateva minute pana cand se transforma intr-o pasta iar zaharul s-a topit.

2

Adaugam cate un ou pana se incorporeaza bine in aluat.

3

Adaugam ingredientele uscate si esenta si mixam.

4

Scoatem aluatul din mixer si formam o bila. Aplatizam putin, punem in folie transparenta si il lasam la frigider timp de 30 de minute.

5

Dupa cele 30 de minute intindem aluatul cu sucitorul pe o suprafata infainata. Grosimea aluatului e in functie de preferintele voastre. Il puteti lasa la jumatate de centimetru.

6

Decupam cu forme si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

7

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 6-7 minute. Timpul variaza in functie de cat de groase sunt formele.

Glazura
8

Mixam zaharul impreuna cu albusul.

9

Adaugam cate o lingurita de apa. Nu adaugati toate linguritele pentru ca s-ar putea sa fie prea lichida compozitia. Daca ati adaugat prea multa, puteti rezolva situatia cu zahar pudra in plus. Trebuie sa obtinem o pasta omogena.

10

In cazul in care vreti sa folositi colorant lichid, trebuie sa tineti cont ca acesta va schimba consistenta si s-ar putea sa mai completati cu zahar pudra.

Turta dulce cu glazura