Daca aveti in plan sa pregatiti niste turta dulce cu miere pentru Mos Craciun, am pentru voi o reteta rapida si faina, aromata si usoara
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate si punem deoparte (faina, scortosoara, ghimbir, sare, bicarbonat si nucsoara)
Mixam untul si mierea in alt bol. Adaugam oul si vanilia si mixam in continuare pana obtinem o consistenta cremoasa, moale.
Dam mixerul la viteza minima si adaugam treptat faina. Mixam bine pana se incorporeaza si formam cu mainile doua bile
Invelim fiecare bila in folie si dam la frigider aproximativ 2 ore.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade
Scoatem aluatul si il intindem pe o suprafat pudrata usor cu faina (grosime de aproximativ 0.5 cm) Formam turtitele si le punem in tava, pe hartie de copt. Bagam la cuptor pentru aproximativ 10-12 min. Scoatem tava si lasam la racit, la temperatura camerei.
Decoram apoi dupa placul nostru. Noi am facut astazi doar una din bile, pe cealalta am congelat-o (dupa ce a stat 2 ore la frigider).
Ingrediente
Indicații
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate si punem deoparte (faina, scortosoara, ghimbir, sare, bicarbonat si nucsoara)
Mixam untul si mierea in alt bol. Adaugam oul si vanilia si mixam in continuare pana obtinem o consistenta cremoasa, moale.
Dam mixerul la viteza minima si adaugam treptat faina. Mixam bine pana se incorporeaza si formam cu mainile doua bile
Invelim fiecare bila in folie si dam la frigider aproximativ 2 ore.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade
Scoatem aluatul si il intindem pe o suprafat pudrata usor cu faina (grosime de aproximativ 0.5 cm) Formam turtitele si le punem in tava, pe hartie de copt. Bagam la cuptor pentru aproximativ 10-12 min. Scoatem tava si lasam la racit, la temperatura camerei.
Decoram apoi dupa placul nostru. Noi am facut astazi doar una din bile, pe cealalta am congelat-o (dupa ce a stat 2 ore la frigider).